Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Levent Tuzcu, İŞKUR olarak Cumhuriyetin 100. Yılında savunma sanayi, bilişim ve yazılım firmalarının katılımı ile Türkiye geneli ‘Bilişim Temalı Sanal İstihdam Fuarı’ gerçekleştirileceğini duyurdu.

İl Müdürü Tuzcu, “Fuara 24, 25, 26 Ekim 2023 tarihinde 22 farklı ilden 120 firma katılacaktır. İlimiz Ahlatcı Holding, Umuly Yazılım Teknolojileri LTD. ŞTİ., AR Elektrik Eletronik Enerji, Akar. Gaz. Nak. Tur. İnş. İma. Taha. Tic. A.Ş. firmaları ile temsil edilecektir.

Bilişim Sektörü Sanal İstihdam Fuarının "https://sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr" adresi üzerinden firmalar hakkında bilgi alabilecek ve firma yetkilileri ile güvenli bir şekilde görüşme gerçekleştirebilecek. Ayrıca iş yerlerinin stantlarına dijital ortamda iş başvurusu, canlı çevrim içi seminerlere katılım, canlı olarak işverenlerle yazışabilme ve internet üzerinden iş görüşmeleri yapabilme imkânı gibi tüm hizmetler tamamen ücretsiz olarak sunulacaktır” dedi.

Levent Tuzcu açıklamasının devamında, “24, 25, 26 Ekim 2023 tarihlerinde gün içerinde 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak fuarımıza https://sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr internet adresimizden giriş yapılabilecektir. İş arayanlarımız ve öğrencilerimizi sanal istihdam fuarına davetlidir.Sanal Fuarı ziyaret etmek isteyen iş arayanların izleyeceği adımlar şu şekildedir.

1) Cep telefonu, bilgisayar veya tabletinizden https://sanalistihdamfuari.iskur.gov.tr/login adresine girin,

2) Kayıt olun,

3) Fuar tarihlerinde size gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapın,

4) Profilinize önceden hazırladığınız CV yi yükleyin veya yeni CV oluşturun,

WhatsApp, Yasaklı Ülkelerde Nasıl Kullanılıyor? WhatsApp, Yasaklı Ülkelerde Nasıl Kullanılıyor?

5) Katılımcı firma yetkilileri ile görüşün, firmalar ile iş ve meslek danışmanları tarafından düzenlenecek seminerlere katılarak iş arama süreçleri ile işgücü piyasasına ilişkin bilgi düzeyinizi artırma imkanına sahip olun,

6) İstediğiniz firmaya CV ’nizi bırakın ve  iş başvurusu yapın.

Katılım sağlayan tüm iş yerlerimize ve iş arayanlarımıza şahsım ve Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü adına ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”