Çorum Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye'nin en önemli teknoloji ve inovasyon etkinliklerinden biri olan Teknofest Uzay ve Havacılık Festivali'nde fırtınalar estiriyor. Festivalin en zorlu yarışmalarından biri olan Roket Yarışması'nda tüm dikkatleri üzerine çeken öğrenciler, ilk eleme olan Ön Tasarım Raporu'nda Türkiye birincisi oldular. İkinci aşama olan Kritik Tasarım ve üçüncü aşama olan Atış Hazırlık Raporu elemelerinin toplam puanlamasında da birinciliklerini koruyarak finale yükseldiler.

Tuz Gölü'nde yapılması planlanan final atışlarının olumsuz hava koşullarından dolayı ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından öğrenciler, Ankara'da düzenlenecek ikinci Teknofest festivalinde vitrinde yerlerini almayı sabırsızlıkla bekliyorlar.

Hedef 2000 metre irtifa!

Intel'den yapay zeka piyasasına büyük darbe: Gaudi 3 çipinin öne çıkan özellikleri Intel'den yapay zeka piyasasına büyük darbe: Gaudi 3 çipinin öne çıkan özellikleri

Takımın Danışmanı Fizik Öğretmeni Menderes Kurt, hedeflerinin minimum 2000 metre irtifaya 4 kg faydalı yük çıkartıp, roketi iki ayrı parçaya ayırıp güvenli bir şekilde yere indirmek olduğunu belirtti. Roketin gövde tasarımı, aviyonik kartların tasarımı ve basımı, elektronik devrelerinin tasarlanması ve yazılımının planlanması dahil her şeyi öğrencilerin yaptığını ifade etti.

Öğrenci takımı içinde Utkan Kaya, Takım Kaptanı ve Tasarım; Melih Özübek, Aviyonik Mentör; Eren Özden, Yazılım Kaptanı; Ahmet Enes Altıncı, Elektronik; Ömürsel Akca, Yazılım; Talha Berk Özdemir, Elektronikten sorumlu.

Menderes Kurt, "Bu zorlu süreçte bize her türlü desteği veren okul idaremize, öğretmenlerimize, personelimize ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz. Finallerde de güzel bir derece ile gelerek Çorum halkına haklı bir gurur yaşatmak için elimizden geleni yapacağız," ifadelerini kullandı.

Kubilay Olcan