Meksika mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden tavuklu fajita, evde kolayca hazırlanabilir. İşte malzemeleri ve pişirme teknikleriyle mükemmel tavuklu fajita yapmanın yolları.

Akşam yemeği menünüzü renklendirmek için mükemmel bir seçim olan tavuklu fajita, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tercih. Bu basit tarif ile evde harika fajitalar yapabilirsiniz.

Tavuklu fajita, lezzetli sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilmiş harika bir yemektir. Bu tarif, adım adım lezzetli bir fajita yapmanız için gereken her şeyi sunuyor.

TAVUKLU FAJİTA TARİFİ

Bir gece de börek ustası olun: Çıtır çıtır Patatesli Börek tarifi Bir gece de börek ustası olun: Çıtır çıtır Patatesli Börek tarifi

MALZEMELER

Tavuk marinesi için:

500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti
2 yemek kaşığı soya sosu
3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Tuz

Sebzeler için:

2 orta boy kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
2 adet kırmızı etli biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

TARİF

Tavuğumuzu ve sebzelerimizi jülyen şeklinde doğrayalım. Yani uzunlamasına.
Doğradığımız tavuğumuza marine için belirtilen tüm malzemeleri katıp karıştıralım ve Birkaç saat dolapta dinlendirelim. Zamanınız yoksa hemen de pişirebilirsiniz.
Sebzeler içinde yine zeytinyağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım.
Tavuklarımızı ve sebzelerimizi ayrı ayrı pişiriyoruz.
2 tane ayrı pişirme teflon tavasını ocağımıza koyalım. Ocağımızı yakalım.
Isınan tavalardan birine tavuklarımızı diğer ısınan tavaya sebzelerimizi koyalım ve güzelce pişirelim.
Sebzeleri çok karıştırmayalım ki ezilmein. Hafif hafif spatula ile çevirelim.
Pişen tavukları ve sebzeleri aynı tavaya alıp 1-2 dk da beraber çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.

Artık tavuklu fajita yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgilere ve ipuçlarına sahipsiniz. Bu kolay ve lezzetli tarif ile, evinizde Meksika mutfağının keyfini çıkarabilirsiniz. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu mükemmel yemeği ailenizle paylaşın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi