Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

Tatlı krizlerine birebir çözüm olan etimek tatlısı, kısa sürede hazırlanan ve damaklarda iz bırakan bir lezzettir. Bu tarifte, etimeklerin üzerine dökülen şerbet ve muhallebi ile hazırlanan etimek tatlısının adım adım yapılışını bulabilirsiniz. Misafirlerinizi şaşırtacak bu tarifle, sofralarınıza tat katın.

Etimek tatlısı, kolay yapımı ve harika lezzeti ile mutfakların vazgeçilmez tatlılarından biridir. Şerbetli tatlı sevenler için ideal olan bu tarif, muhallebi ile birleşince bambaşka bir lezzet sunar. İşte, adım adım etimek tatlısı yapımı ve püf noktaları.

Etimek tatlısı, şerbet ve muhallebinin mükemmel uyumunu sunan eşsiz bir lezzettir. Bu tarifte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz etimek tatlısının yapım aşamalarını detaylarıyla bulabilirsiniz. Hem görsel hem de tat olarak sofralarınıza şıklık katacak bu tarif, özellikle özel günlerde kurtarıcınız olacak.

ETİMEK TATLISI MALZEMELERİ

1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı sıcak su

Muhallebisi için;

1 litre süt
5 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya

Üzeri için;

1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Hindistan cevizi

ETİMEK TATLISI TARİFİ

Su ve şekeri eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kendi halinde beş dakika kaynatın. Ardından ateşten alın ve 2-3 dakika bekletin.

Etimekleri dikdörtgen bir tepsiye (27 * 40) dizip şerbeti üzerine dökün. Muhallebiyi hazırlamak için bir tencerede süt, un ve nişastayı karıştırın. Sonrasında şekeri de ilave ederek ve orta hararetli ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana dek pişirin.

Ateşten alın, vanilya ve tereyağını ilave edip tereyağ eriyene dek çırpın. Muhallebiyi sık sık karıştırarak 10 dakika. dinlendirin. Muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp üzerini düzleyin, Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp iyice soğuyana kadar bekleyin, 1 su bardağı sütle hazırladığınız krem şantiyi üzerine yayıp düzleyin, Bolca hindistan cevizi serpip mevsim meyveleri ile süsleyin.

Etimek tatlısı, kolay hazırlanışı ve enfes lezzeti ile sofralarınızı şenlendirecek bir tatlıdır. Bu tarif sayesinde, misafirlerinizi şaşırtacak ve damaklarda iz bırakacak bir tatlı yapabilirsiniz. Denemenizi tavsiye eder, afiyet olsun deriz.

Editör: Haber Merkezi