Baklava yufkasının sıradışı dönüşümüyle karşınızdayız: Sütlü Nuriye. Evde lezzetli bir tatlı yapmanın püf noktalarını öğrenmek için doğru yerdesiniz. Bu tarifle, tatlı krizlerinize son verebilirsiniz.

Ev yapımı tatlıların en leziz hallerinden biri olan sütlü nuriye, fındık ve sütün mükemmel uyumuyla dikkat çekiyor. Bu rehberle, tatlı yapımınıza yeni bir soluk getirebilirsiniz.

Sütlü nuriye tarifi arayanlar için, adım adım kolay ve pratik bir yol sunuyoruz. Misafirlerinizi şaşırtacak, ailenizi tatlandıracak bu tarifi kaçırmayın.

Sütlü Nuriye Tarifi

Malzemeler

1 paketbaklavalık yufka

250gramtereyağı

1çay bardağısıvı yağ

1su bardağıçekilmiş fındık

Şerbeti için:

3su bardağı toz şeker

1su bardağı su

3su bardağı süt

Sütlü Nuriye Nasıl Yapılır?

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

İlk olarak, sütlü nuriyenin şerbetini hazırlamaya başlayın. Bir tencereye su, süt ve şekeri ekleyerek, şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın.

Şerbet kaynadıktan sonra, ocaktan alın ve yaklaşık 5 dakika boyunca soğumaya bırakın.

Tereyağını eritin ve üzerinde oluşan köpüğü almak için süzgecin içine havlu kağıt serin. Ardından tereyağını dökün ve köpükten arındırın. Elde ettiğiniz tereyağına sıvı yağ ekleyin.

Yufkalarınızı tezgaha serin ve borcam boyutunda kesin.Yufkaları alt tabana 20 yaprak, üst tabana da 24 yaprak olacak şekilde ayırın. Üzeri için ayırdığınız yufkaları temiz bir beze sarın ki kurumasın. Çok ince oldukları için çabuk kururlar.

Borcamı yağlayın ve bir yaprak yufkayı yerleştirip üzerini tereyağlı harçla yağlayın. Ardından her yufka arasını yağlayarak üst üste dizin. En üst yufkayı serip, üzerini yağlamadan içerisine fındıkları yerleştirin ve biraz yağ gezdirin.Borcamı yağlayın ve bir yaprak yufkayı yerleştirip üzerini tereyağlı harçla yağlayın. Ardından her yufka arasını yağlayarak üst üste dizin. En üst yufkayı serip, üzerini yağlamadan içerisine fındıkları yerleştirin ve biraz yağ gezdirin.

Aralarına fındık serpin. Geri kalan yufkaları da aynı şekilde Borcamı yağlayın ve bir yaprak yufkayı yerleştirip üzerini tereyağlı harçla yağlayın. Ardından her yufka arasını yağlayarak üst üste dizin. En üst yufkayı serip, üzerini yağlamadan içerisine fındıkları yerleştirin ve biraz yağ gezdirin.her katı yağlayarak üst üste dizin. İstenilen büyüklükte kare kare keserek üzerine kalan yağı sürün.

170 derecelik önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 45 dakika üzeri güzelce kızarana kadar pişirin. Altının iyice piştiğinden emin olun.

Sütlü nuriye piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Ardından sıcak şerbeti kepçe yardımıyla dökün. Tatlımızın içine şerbetin güzelce işlemesi için bu aşamada dikkatli olun.

Şerbetlenen sütlü nuriy'yi 2-3 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Bu süreç, tatlımızın şerbeti içine çekmesi ve lezzetin iyice oturması için önemlidir.

Son olarak, sütlü nuriye tatlısını buzdolabından çıkarın, üzerine Antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Sütlü nuriye, tatlı dünyasına yeni bir soluk getiren, fındık ve sütün eşsiz buluşmasıyla hazırlanan bir lezzet. Bu tarifle, tatlı yapımında ustalaşabilir ve sevdiklerinizi bu eşsiz tatla tanıştırabilirsiniz. Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın, afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi