Hazır yufkadan enfes börek tarifi! Çıtır çıtır Patlıcanlı Börek nasıl yapılır? Hazır yufkadan enfes börek tarifi! Çıtır çıtır Patlıcanlı Börek nasıl yapılır?

Tatlı bir kaçamak yapmak isteyenler için havuçlu cevizli tarçınlı kek, mükemmel bir seçenek! Bu reçete, lezzetli ve sağlıklı bir tatlı arayışında olan herkesi mutlu edecek. Şimdi mutfakta büyü zamanı!

Ev yapımı keklerin sıcaklığını ve lezzetini birleştiren bu tarif, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Havuç ve cevizin eşsiz birleşimiyle dolu bu keki yapmak, sandığınızdan çok daha kolay.

Klasik kek tariflerinden sıkıldıysanız, havuçlu cevizli ve tarçınlı bu kek ile mutfakta yeni bir sayfa açın. Her ısırıkta lezzetin ve sağlığın tadını çıkarın!

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 adet havuç (küçük boyutta)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı tarçın (silme)

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tarifi

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçlar yıkanıp soyularak rendelenir. Suyunu sıkın.
Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpılır.
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine havuç, ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir.

Ve işte, adımları takip ederek muhteşem havuçlu cevizli tarçınlı kekinizi hazırladınız! Bu kek, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Çay saatlerinizi şenlendirecek bu kek, misafirlerinizden tam not alacak. Tarifinizi deneyen herkesin bayılacağına eminiz. Havuç, ceviz ve tarçının eşsiz uyumuyla hazırlanan bu kekin tadını çıkarın. Afiyet olsun!