Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi Kahvaltıları sallayan tarif! Her yiyenin bağımlısı olduğu Çıtır Börek tarifi

Meydan okuma gibi görünen şambali tatlısının yapımı, doğru tarif ve ipuçlarıyla artık çok kolay! Bu yöresel lezzeti mutfağınıza taşıyarak, bol şerbetli ve irmikli tatlıların en güzelini yapabilirsiniz.

Evinizde tatlıcıların ustalığını yansıtacak bir tatlı yapmaya ne dersiniz? Şambali tatlısı ile Anadolu'nun tatlı kültürünün en güzel örneklerinden birini sofranıza getirin.

Şambali tatlısı, tatlıcıların vitrinlerini süsleyen geleneksel bir lezzet olarak, evde yapımıyla da tatlı severlerin favorisi olmaya aday. Bu tarif, tam kıvamında bir şambali tatlısı yapmanız için gereken her detayı sunuyor.

MALZEMELER

3 su bardağı irmik
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

4 ,5 su bardağı şeker
3 ,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

TARİF

Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir biraz katı kıvamda olacak bu sizi korkutmasın ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır üzerine boşaltılır.
Üzerini düzeltmek için eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir.
Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir.
Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecede ki fırına verilir 30 dakika altı üstü kızarıncaya pişirilir.
Şerbeti için tencereye şeker ve su alınır kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.
Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olacak.
Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir.
4- 5 saat iyice Şerbetini çekip dinlenen tatlı istenilen şekilde süslenilip servis edilir.

Şambali tatlısı tarifi ile geleneksel Anadolu lezzetlerini evinize taşıyın. Bol şerbeti ve irmikle hazırlanan bu tatlı, herkes tarafından denenmeyi hak ediyor. Tarife sadık kalarak, aradığınız kıvamda ve lezzette bir şambali tatlısı yapabilirsiniz. Şerbetin ve irmiğin uyumlu dansı, tatlı severlerin gönüllerinde taht kuracak. Şimdi bu lezzeti mutfağınıza taşıma zamanı. Deneyin ve bu eşsiz tatlı deneyiminin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi