Helva kurabiye, lezzeti ve basit yapılışı ile herkesin beğenisini kazanan bir tatlıdır. Bu pratik tarif ile helva kurabiyeyi evde hızla hazırlayabilir, sevdiklerinizle keyifle tüketebilirsiniz.

Helva ve kurabiye lezzetlerinin eşsiz birleşimi olan helva kurabiye, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi. Bu kolay tarif ile helva kurabiye yapmanın tüm inceliklerini keşfedin ve lezzetin tadını çıkarın.

HELVA KURABİYE TARİFİ

200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı irmik
1 su bardağı nişasta
1 çay bardağı tahin
1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
1 çay bardağı susam (kavrulmuş)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 4-4.5 su bardağı un

HELVA KURABİYE NASIL YAPILIR?

Öncelikle fırını 180 dereceye ayarlayın ve kurabiyeleri pişireceğiniz tepsiyi yağlayın veya yağlı kağıt serin.

Büyük bir karıştırma kabında tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini iyice karıştırın. Karışımın kıvamı krema gibi olana kadar çırpın.

Ardından irmik, nişasta, tahin, dövülmüş ceviz veya fındık, kavrulmuş susam, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar tekrar çırpın.

Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun ele yapışmayacak bir kıvama gelmesine dikkat edin. Eğer hamur fazla sertse, biraz daha sıvı yağ ekleyebilirsiniz.

Portakallı lezzet patlaması: Enfes Kurabiye tarifi Portakallı lezzet patlaması: Enfes Kurabiye tarifi

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak kurabiye şekli verin. İsterseniz kurabiyelerin üstüne bir çatal yardımıyla hafifçe bastırarak desenler yapabilirsiniz.

Hazırladığınız kurabiyeleri yağladığınız tepsiye aralıklı bir şekilde dizin.

Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20-25 dakika veya kurabiyeler altları hafifçe kızarana kadar pişirin.

Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra bir süre soğumalarını bekleyin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.