Evde kolayca yapabileceğiniz ve misafirlerinizin bayılacağı çatlak poğaça tarifi ile tanışın! Bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak ve herkes tarafından sevilecek.

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Mayasız ve enfes bir lezzet olan çatlak poğaça, pratik malzemelerle kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir tariftir. İster kahvaltıda ister çay yanında, bu poğaçalar her zaman büyük beğeni topluyor.

Çatlak poğaça yapmanın püf noktalarını merak ediyor musunuz? Adım adım bu kolay tarifi uygulayarak, herkesi büyüleyecek lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz. İşte size mükemmel çatlak poğaça tarifi!

Çatlak Poğaça Tarifi

Malzemeler

Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fincan yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı

Çatlak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Margarini eritiniz. Sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip elinizle karıştırınız.
Sonra un ve kabartma tozunu eleyerek koyunuz. Sirkeyi dökünüz ve tekrar yoğurunuz.
Hamurdan bir cevizden biraz büyük parça alarak yuvarlak biçimde açınız.
İçerisine peyniri koyup kapatınız ve elinizle yuvarlayınız.
Tepsiye dizdikten sonra bir bıçak ile üzerini çarpı işareti olacak şekilde kesiniz.
En son olarak yumurta sarısını sürerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz. Kıyır kıyır muhteşem oluyor.

Çatlak poğaça, çay saatleriniz için mükemmel bir alternatif sunar. Az malzeme ile maksimum lezzet sağlayan bu tarif, pratikliği ve enfes sonuçları ile dikkat çekiyor. Şimdi bu harika tarifi deneyin ve misafirlerinize unutulmaz lezzetler sunun. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi