Geleneksel irmik helvasının dondurmayla buluştuğu bu tarif, tatlı krizlerinize son verecek! Antep fıstığı ve dondurmanın eşsiz uyumuyla hazırlanan dondurmalı irmik helvası, hem yapımı kolay hem de lezzeti garantili. Hadi, mutfağa girip bu enfes tatlıyı birlikte yapalım!

Dondurmalı irmik helvası, klasik tatlılar arasında özel bir yere sahip. Hem sıcak hem de serinletici bu tatlı, sofralarınıza lezzet katacak. Kolay yapımıyla dikkat çeken bu tarif, özel günlerinizin ve davetlerinizin vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım dondurmalı irmik helvası tarifi!

Dondurmalı irmik helvası, herkesin bayılacağı bir lezzet sunuyor. Antep fıstığı ve dondurmanın irmikle buluştuğu bu tarif, tatlı severler için birebir. Pratik ve kolay yapımı sayesinde, kısa sürede harika bir tatlı hazırlayabilirsiniz. İşte detaylı dondurmalı irmik helvası tarifi!

DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ

MALZEMELER

500 gram irmik
250 gram tereyağı
Antep fıstığı içi
Dondurma

Şerbeti için;

Bu kurabiye günlerce taze kalıyor: Bayatlamayan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu kurabiye günlerce taze kalıyor: Bayatlamayan Nişastalı Kurabiye tarifi

2 su bardağı şeker
2 bardak süt
Bir bardak su

TARİF

İlk olarak şerbeti yapmaya başlayacağız.
Sütü şekeri ve suyu ocağa alın.
Şeker eriyene kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
Şeker eriyince tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Teflon tavada tereyağını eritin.
Yağ eridikten sonra içine irmiği alın ve tahta kaşık yardımıyla kavurun.
İrmiğin rengi koyulaşana kadar kaşıkla sık sık çevirme işlemine devam edin.
İrmiğin rengi tamamen sütlü kahveye döndükten sonra içine şerbeti ekleyin.
Tavanın ağzını kapatın.
5 dakika sonra irmiği karıştırın.
Tatlı koyulaşınca ocağın altını kapatın.
Tencerenin kapağını açmayın ve tatlıyı demlenmeye bırakın.
Helva ılıdıktan sonra bir kaseye streç film serin.
Tabanına ve kenarlarına irmik helvasından döşeyin.
Ortasına helva ve Antep fıstığı koyun, ters çevirin.

Dondurmalı irmik helvası tarifiyle, sıcak yaz günlerinde serinletici ve tatlı bir lezzet sunabilirsiniz. Kolay yapımı ve mükemmel tadıyla bu tarif, hem misafirlerinizin hem de ailenizin favorisi olacak. Deneyin ve bu enfes lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi