Kendine has aromasıyla zeytin, poğaça ile buluştuğunda ortaya çıkan lezzet şölenine hazır mısınız? Bu tarif, sizi ve sevdiklerinizi mutfakta küçük bir lezzet yolculuğuna çıkaracak.

Ev yapımı poğaçanın paha biçilemez tadını kim sevmez ki? İşte size adım adım kolayca uygulayabileceğiniz, misafirlerinizin bayılacağı zeytinli poğaça tarifi!

Evinizin sıcaklığını artıracak, her ısırıkta sevgiyi hissedeceğiniz bir tarif arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Zeytinli poğaça, hem yapımıyla hem lezzetiyle mutfaklarınızın yıldızı olacak.

Acil durumlar için hızlı kurabiye tarifi: Ağızda dağılan Bademli Un Kurabiyesi nasıl yapılır? Acil durumlar için hızlı kurabiye tarifi: Ağızda dağılan Bademli Un Kurabiyesi nasıl yapılır?

Zeytinli Poğaça Tarifi

MALZEMELER

5 su bardağı (500 g) buğday unu
2 çay kaşığı tuz
200 g tereyağı
1 çay bardağı (100 ml) ılık süt
1-1,5 çay bardağı (100-150 ml) ılık su

İç Harcı İçin:

200 g siyah zeytin

Üzeri İçin:

Yarım su bardağı (100 ml) su
Yarım su bardağı pirinç unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket Instant Maya

HAZIRLANIŞI

Bir karıştırma kabına unu eleyin.
Daha sonra oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve ılık sütü ve tuzu ekleyin. Yoğurmaya başlayın. Azar azar ölçülü ılık suyu ilave edin. Hamuru yoğurdukça suyunu çekecektir. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika boyunca yoğurun.
Hamurun üzerini örtün. Ilık bir ortamda, hamurun hacmi yaklaşık 1,5-2 katına çıkana dek, 30-45 dakika bekletin.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde parçalara ayırın. Her bir parçayı beze yapın ve ortasını açıp çekirdeği çıkartılmış zeytinle doldurun. Hamurun ağzını iyice kapatıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın ve yarım saat daha mayalandırmak için üzerlerini bir bezle örtün.
Bu sırada üst harcını hazırlamak için verilmiş tüm malzemeleri karıştırın.
İkinci kez mayalanan hamurların üzerlerine bir kaşık yardımı ile pirinç unlu karışımdan bolca dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 35-40 dakika pişirin.
Fırından alın, ilk sıcaklığı geçince servis yapın.