Evinizde hızlıca hazırlayabileceğiniz, mis gibi süt kokan Sütlü Un Helvası ile tanışmaya hazır mısınız? Bu pratik ve lezzetli tarif, çay saatlerinizin yıldızı olacak.

Geleneksel Türk tatlılarından Sütlü Un Helvası, cevizin çıtırlığı ve sütün yumuşaklığı ile damaklarda unutulmaz bir iz bırakır. Bu tarifle, mükemmel kıvamı yakalayın.

Misafirlerinizi etkilemek için mükemmel bir seçenek olan Sütlü Un Helvası, bu tarif ile artık çok kolay! Herkesin beğenisini toplayacak bu tatlıyı keşfedin.

Sütlü Un Helvası Tarifi için Malzemeler

125 gr tereyağı veya margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
üzeri için ceviz içi

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Sütlü Un Helvası Nasıl Yapılır?

Bir kaseye süt ve şekeri alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Tereyağı veya margarini uygun bir tencereye alıp eritin. İçine unu ilave edip unun rengi değişene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.
Unun rengi biraz değişince sütlü şerbeti yavaşça ilave edip karıştırın. Un topaklanmaması için karıştırmaya devam edin ve koyulaşana kadar pişirin.
Ocağı kapatın ve istediğiniz şekli verip servis tabağına alın. Üzerini cevizle süsleyin.

İşte bu kadar! Az malzeme ile büyük lezzetler yaratmanın en güzel örneklerinden biri olan Sütlü Un Helvası tarifimizi denediğinizde, sıcak bir çayın yanında harika bir tatlı deneyimi yaşayacaksınız. Bu tarif, hem pratikliği hem de enfes lezzeti ile mutfağınızdaki yerini hızla alacak. Deneyin ve bu geleneksel lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi