Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sungurlu İlçe Başkanı Ali Erayhan, “Bizim Belediye Başkan Adayımız Müslüme Salo. Son günde olsa bize algı yaratacaklar ama Cumhuriyet Halk Partisi İlhan Sarılaltun’dan sonra Müslüme Salo ile inşallah Belediye’yi kazanacağız.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sungurlu İlçe Teşkilatı miting havasında seçim bürosunu açtı. Yoğun katılımın olduğu açılış Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. CHP İlçe Teşkilatı seçim bürosunu İlhan Sarıaltun Caddesi üzerinde açarak hizmete sundu. Açılışa CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, İl Başkanı Dinçer Solmaz, İlçe Başkanı Ali Erayhan, CHP Sungurlu Belediye Başkan Adayı Müslüme Salo, Kadın Kolları Başkanı Gülay Acılıoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Adayı İlhan Sabıroğlu ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşti. 

“KADİR ŞAHİNER BİZE ALGI YARATIYOR”

Burada partililere seslenen İlçe Başkanı Ali Erayhan, yaptığı konuşmada, “Bizim Belediye Başkan Adayımız Müslüme Salo. Gerçekten başarılı olacağı için aday seçtik. Sizi bazı konularda bilinçlendirmek istiyorum. Kılıçdaroğlu’na bir tane oy istemeyen Kadir Şahiner, durmuş bize algı yaratıyor ‘CHP bizimle birlikte, CHP’nin adayı yok, CHP bizimle birleşmiştir’ bunu son günde yayacaklar, biz 15 tane Belediye Meclis Üyemizin başvurusunu yaptık. Belediye Başkan Adayımız Müslüme Salo’nun başvurularını yaptık. Ama böyle algılara inanmayın. Bizim 4.500 oyumuz var Sungurlu’da. Hangi parti kazanırsa Sungurlu’nun kararıdır deriz, saygı duyarız. Biz onlar gibi ayak oyunları yapacak parti değiliz. Bu ayak oyunlarına inanmayın. Biz Atatürk’ün partisiyiz. Meral Akşener’in Türkiye genelinde bize yaptıklarını görüyorsunuz. Eğer 14 Mayıs’ta ki seçimlerde masadan kalkmasaydı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanımızdı. Ama maalesef bizi sırtüstü vurdu Türkiye genelinde son parti.

Sizde inanın Kadir Şahiner Sungurlu’nun son partisi. Ama size algı yaratıyorlar CHP’yi elinde bir keklik gibi görüyor, hiç böyle bir şey yok. Türkiye genelinde Genel Başkanımız Özgür Özel, bizi çağırdı ilçe başkanları olarak, tüm Türkiye genelinde, tüm ilçelerde, illerde, beldelerde adayımız var. Son günde olsa bize algı yaratacaklar ama Cumhuriyet Halk Partisi İlhan Sarılaltun’dan sonra Müslüme Salo ile inşallah Belediye’yi kazanacağız.” dedi.

“ÇAĞDAŞ BİR ŞEHİR İÇİN TÜM MESAİMİ HARCAYACAĞIM”

MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, parti teşkilatıyla buluştu MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı, parti teşkilatıyla buluştu

CHP Belediye Başkan Adayı Müslüme Salo, “31 Mart yerel seçimlerinde Sungurlu Belediye Başkan Adayı olarak sizlerle bu mücadelede beraber olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Başta siz değerli partililerimiz ve Sungurlu halkı beni bu göreve layık görürlerse çağdaş Türk kadın kimliğinin öne çıkmasında öncü olarak daha sosyal kültürel yaşanılır bir Sungurlu inşaa etmek için geliyorum. Sosyal ve kültürel yaşamdan uzak kalmış, evlerine kapanmış kadınlarımız, gençlerimiz emeklilerimiz için farklı sosyal, kültürel, alanlar etkinlikler girişimcilik ve beceri kursları açarak Sungurlu’nun sosyal ve kültürel yapısını değiştirmek için mücadele edeceğim. Hiçbir kimseyi, hiçbir mahalleyi, diğerinden farklı gözetmeksizin din, dil, ırk, siyaset gözetmeksizin, Sungurlu’muzun gelişmesi için yaşanılır çağdaş bir şehir olması için tüm mesaimi sizler için harcayacağım. Kısacası ben sizlere hizmet için bu göreve talip oldum. Hiçbir zaman sizleri mahcup edecek bir girişimin içerisinde asla olmayacağım. Bu mutlu günümüzde beni ve partimizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum ve saygı, sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.