Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokulu’nda Cumhuriyet’in İlanının 100. yılı münasebetiyle “Cumhuriyetin 100. Yılı “adlı program düzenlendi.

“Cumhuriyetin 100. Yılı” Sungurlu Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlendi. Programa Sungurlu Meslek Yüksekokulu yöneticileri, akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

Programda Sungurlu Meslek Yüksekokulu akademik personellerinden Öğretim Görevlisi Doktor Ayten Akcan “Cumhuriyetin 100 yıllık hikâyesi” konulu konuşmasını yaptı. Ayten Akcan konuşmasında “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetimini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da sınıfın eline bırakmayan Cumhuriyet rejimi, 1923’ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturmuş, bireyi yurttaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır.” diyerek bitirdi.

Çorum'un bu ilçesinde aileler ve çocuklar camide buluşuyor! Çorum'un bu ilçesinde aileler ve çocuklar camide buluşuyor!

Ardından Sungurlu Meslek Yüksekokulu akademik personellerinden Doç. Dr. Gamze Ebru Çiftçi “Cumhuriyet 100 Yaşında” adlı şiiri okuyarak Biz yürekten bağlıyız yüz yıldır bu yola, “Yurtta barış” ilk hedef, “Cihanda sulh” parola, koparamaz hiçbir güç bizi millî birlikten; Atamızın izinde koşuyoruz kol kola... Cumhuriyet, özgürlük, insanca varlık yolu, Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolu” diyerek aslında Cumhuriyet fikrinin birlik ve beraberliğimizi artıran bir unsur olduğu vurgusu yaptı.

Sungurlu MYO Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümü öğrencilerinden Furkan Dilmen’in “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni tüm Sungurlu Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencileriyle hep bir ağızdan birlikte okumasıyla program sona erdi.

Programın sonunda öğrenciler 10. Yıl Marşı’nı ve günün anlam ve önemine uygun birçok parçayı tam bir şölen havasında, coşkuyla ellerinde bayraklarla söyleyerek bu günü en güzel şekilde kutladılar.