İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çorum’da partisinin düzenlediği mitingde Çorumlu vatandaşlarla buluştu. 

Devlet Tiyatro Salonu önünde toplanan kalabalığa seslenen Süleyman Soylu, Çorumlulara hızlı tren mesajı verdi.

ÇORUM HIZLI TREN PROJESİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL BAŞLAYACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2023 yılının yatırım programına alınan hızlı tren projesiyle ilgili, “Peki soruyorum, kahraman Çorumlular, Tayyip Erdoğan Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yaptı mı? O köprü sadece Asya ile Avrupa'yı değil, Avrupa ile Çin'i üzerindeki tren yolu ile bağlayacak. Tren yolu demişken aklıma geldi. Buradan söylüyorum, Allah nasip edecek inşallah tren yolu önümüzdeki yıl başlayacak” diye konuştu.

ÇORUM HIZLI TREN PROJESİ İÇİN 2 BİN LİRA BÜTÇE AYRILMIŞTI!

Ancak, CHP Çorum İl Başkanı Ümit Er, daha önce yaptığı açıklamada, hızlı tren projesi için sadece 2 bin lira bütçe ayrıldığını dile getirmişti. Er, "2 bin lira ile Çorum’a demiryolu gelir mi? Tren işi yine fos çıktı” şeklinde eleştiride bulundu. Çorum için ayrılan bu bütçenin bin lirası alt ve üstyapı, diğer bin lirası ise müşavirlik hizmetleri için kullanılacak.

Ümit Er, iktidar partisinin milletvekillerinin projenin ihalesiyle ilgili çelişkili açıklamalar yaptığını ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun 2030 yılını işaret ettiğini belirtti. Er, 2023 yatırım programında sadece 2 bin liralık demiryolu bütçesi öngörülmesine tepki göstererek, "Resmen milletimizle dalga geçiyorlar" ifadelerini kullandı.

Çorum Valisi’nden gönülleri ısıtan hareket: Bisikletini şehit çocuğuna hediye etti Çorum Valisi’nden gönülleri ısıtan hareket: Bisikletini şehit çocuğuna hediye etti

Ümit Er, “Çorumlular, yıllardır özlemle demiryolunu beklerken, iktidar partisinin milletvekillerinden birisi 2022, diğeri 2023 yılında ihalenin yapılacağını söyledi. Bizler ve halkımız kime inanacağımızı bilemezken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 2030 yılını işaret etti. Artık hiçbir söze inanacağımız durum kalmadı. Görüyoruz ki 2023 yatırım programına 2 bin liralık demiryolu bütçesi öngörülmüş. Resmen milletimizle dalga geçiyorlar.

23 milyar lirası dış kredi olmak üzere 27 milyar 140 bin liraya malolması beklenen proje için 2023 yılında 1.000 lirası dış kredi olmak üzere 2 bin lira. 2 bin liranın bin lirası alt ve üstyapı, bin lirası ise müşavirlik hizmetleri için harcanacak. Çorum demiryolu projesi 2 bin liralık bütçe ile mi hayata geçirilecek. Dalga geçmek beleş…" demişti.

Haber Merkezi