Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş´ta yapılan güreş müsabakalarında Osmancık Belediye Spor Kulübü Güreşçiler 740 sporcu arasından derece ile döndüler.

İzmir ve Kahramanmaraş´ta düzenlenen 11-13 Yaş Minikler Serbest Güreş Grup Müsabakalarında Osmancıklı sporcular ilçeye derece ile döndüler.

Kahramanmaraş´ta düzenlenen müsabakalara 50 ilden toplam 740 güreşçi katıldı. Osmancık´tan 3 sporcunun katıldığı güreş müsabakalarında 11 yaşta mücadele eden Ünal Enes Dölcü 44 kiloda tüm rakiplerini yenerek finale kadar yükseldi. Final maçında Mersinli sporcu ile karşılaşan Dölcü, rakibine 4-2 yenilerek ikinci oldu.

12-13 yaşta mücadele eden Osmancıklı sporcumuz Ruşen Arda Güler de (68 kilo) rakiplerini yenerek yarı finale yükseldi. Güler, yarı final müsabakasında rakibini tuşla yenerek üçüncülük kupasını aldı.

Yine 12-13 yaşta mücadele eden sporcumuz Yılmaz Kalyoncu 41 kiloda çeyrek finale kadar yükseldi. Çeyrek final karşılaşmasında rakibine yenilerek Türkiye 12.'si olarak Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Dereceye giren 3 sporcu 8-9-10 Ağustos´ta Ankara´da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılacaklar.

Osmancık Belediye Spor Güreş Antrenörü Abdullah Çakırer, yaptığı açıklamada, “Sporcularımızı göstermiş oldukları başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Hedefimiz Ankara´da yapılacak Türkiye Şampiyonası´nda dereceye girmek. Başta Kulüp Başkanımız Kadir Eskiadam ve Osmancık halkının desteği ile hedefimize ulaşmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Güreşe ve güreşçilerimiz verilen destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.