Tüm sporcuların yarıştığı yarı finallerde her kategoride ilk on dereceye giren sporcular ertesi gün finallerde yarışmaya hak kazanırken, okul puanlarına göre 10 yaş ve altı (2011-2012 doğumlu sporcular) kategorisinde Osmancık 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu il birincisi, 14 yaş ve altı (2006-2008 doğumlu sporcular) kategorisinde Ömer Derindere Fen Lisesi il üçüncüsü oldu.

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, turnuvaya Osmancık'tan katılan ve başarı gösteren öğrencileri tebrik etti.

Çorum Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çorum Satranç Öğreniyor 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı Online Satranç Turnuvası" yapıldı. Lisans ili Çorum olan 8-18 yaş arası gençler (2004-2014 doğumlu sporcuların) 5 ayrı kategoride yarıştı.

19 Mayıs 2021 günü yapılan final karşılaşmalarında bireysel değerlendirmeler sonucu her kategoride birincilere 500 TL, ikincilere 300 TL, üçüncülere 200 TL ödül verilirken, 10 yaş altı kategorisinde Osmancık 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Öğrencisi Emir Kağan Kula il ikincisi, Mehmet Emin Bal il üçüncüsü, 14 yaş altı kategorisinde de Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu öğrencisi Yusuf Mirza Bal il üçüncüsü oldular.

Çorum Belediyesi Buhara Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine, derece yapan öğrencilerimiz ve 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Rahmi Namalır ve Ömer Derindere Fen Lisesi Müdürü Mustafa Yıldırım da katıldılar.

'Çorum Satranç Öğreniyor' Projesi İle Satranca yeni sporcular kazandırılması, öğrencilerin erken yaşta satranç sporuna yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi için Çorum Valiliği, Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında yapılan protokol ile düzenlenen turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor ve sporun gençlerimiz arasında yaygınlaşması çalışmalarını memnuniyetle destekliyoruz."