Ailece keyif alacağınız, çocuklarınızın da bayılacağı bir yoğurt çorbası tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarifimizle yoğurt çorbasını yaparken terbiyenin kesilmesi endişesine son vereceğiz.

Yoğurt çorbasının sıcak ve lezzetli dünyasına adım atın. Bu rehber, kış günlerinizi ısıtacak ve yoğurt çorbasını herkesin seveceği bir lezzete dönüştürecek. Hazırlaması kolay, etkisi büyük bir tarif sizleri bekliyor.

Kış sofralarınıza lezzet katmak için yoğurt çorbası mı arıyorsunuz? İşte adım adım yapılışı ve püf noktalarıyla harika bir yoğurt çorbası tarifi. Bu tarifle yoğurt çorbasını yapmak artık çocuk oyuncağı.

Yoğurt Çorbası Malzemeleri

2 litre su
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un (tepeleme olacak)
1,5 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kuru nane
2 çay kaşığı pul biber

Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Yoğurt çorbası yapımı için öncelikle çorba tenceremizi ocağa alalım. Orta boy çorba tenceremizin içerisine suyu koyalım. Ardından pirinçleri ekleyelim. Pirinçler yumuşayana dek pişirme işlemi yapalım.
Çırpma kabı alalım ve terbiye yapımına geçelim.
1 adet yumurtayı kıralım. Ardından 1 yemek kaşığı un ve 1,5 su bardağı yoğurdu dökelim.
Tüm malzemeleri güzelce çırpalım. Pürüz kalmaması için dikkat etmeniz gerekir.
Ocakta pişen sudan bir kepçe alarak terbiyemizin içerisine dökelim. Dökerken karıştıralım.
Bu işlemi birkaç kere tekrar almamamız gerekiyor ki çorbamızın terbiyesi kesmesin. Eğer terbiye keserse çorbamız istediğimiz gibi olmayacaktır.
Pirinçler pişmeye devam ederken su ile ılımasını sağladığımız terbiyemizi tencerenin içerisine yavaş yavaş dökelim. Dökerken karıştırma yapalım.
Terbiyeyi dökmemizin ardından çorbamızı güzelce karıştıralım. Kaynayana kadar karıştırma işlemi yapmak çorbanın kesmesinin önüne geçecektir.
Tuz ilavesi yapalım ve tekrar karıştıralım.
Dilerseniz bu şekilde pişme işlemi devam ederken kuru nane, tuz ve pul biberi ilave ederek pişirebilirsiniz.
Bir sos tenceresi alalım.
İçerisine 2 yemek kaşığı kadar tereyağını ilave edelim.
Tereyağı eridiğinde 2 çay kaşığı pul biber, 2 çay kaşığı kuru naneyi ilave edelim.
Nane yandığında ocağın altını söndürelim. Sosumuzu çorba tenceremize dökelim. Güzelce karıştıralım.
Yoğurt çorbanız hazır. Dilerseniz kıtır ekmeklerle servis edebilirsiniz.

Osmanlı saray mutfağından sofralarınıza Vezir Parmağı tarifi! Tam kıvamında Vezir Parmağı nasıl yapılır? Osmanlı saray mutfağından sofralarınıza Vezir Parmağı tarifi! Tam kıvamında Vezir Parmağı nasıl yapılır?

Kış günleriniz artık daha sıcak ve lezzetli geçecek. Yoğurt çorbası tarifimizle, ailenizle birlikte keyifli sofralar kuracaksınız. Bu tarif, yoğurt çorbasının nasıl kesilmeden, lezzetli ve sağlıklı bir şekilde yapılabileceğini gösteriyor. Çocuklarınızın ve sizin bayılacağınız bu çorbayı deneyerek, soğuk kış günlerinizi ısıtın. Afiyet olsun!