Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir Çorum çiftçisinin yanında olmaya devam ediyor.

Çorumlu hafız bölge birincisi oldu Çorumlu hafız bölge birincisi oldu

Çorum çiftçisinin menfaatleri için her alanda çalışmasını sürdüren Başkan Özdemir, çiftçi Hacı Sevcan ile birlikte tarladaki mahsulleri yerinde inceledi.

Çiftçi Sevcan ile birlikte soğan tarlasını gezen Başkan Özdemir, burada yaptığı açıklamada çeşitli mesajlar verdi.

Çorum'da hububat alanında büyük bir rekolte yakalandığını belirten Özdemir, bunuda Çorum çiftçinin azimli çalışmasının sonucu elde edildiğini söyledi.

Çorum çiftçisinin el emeği ve alınteri peşinde olduğuna vurgu yapan Özdemir, Çorum'da şu anda buğday ve arpa hasadının ardından, soğan hasadının başlamak üzere olduğunu açıkladı.

Soğan üreticilerinin sıkıntılar yaşadığına değinen Özdemir, "Soğanlar tarlalardan ikinci el alıcılar tarafından  3 ve 4 liradan alınarak depolarına kaldırılmak istendiğini biliyoruz.  Bu böyle olunca da soğan üreticimiz zarar etmektedir. Ancak çiftçimizin yüzünün soğan ihracaatın açıldığı zaman güleceğini düşünüyorum" dedi.

Özdemir, devletten acilen soğan hasadının başlamadan önce ihracaatın açılmasını beklediklerini kaydetti.

Şu ana kadar ihracaatın açılmamasını arz ve talep  miktarının tespit edilememesine bağlayan Özdemir, "Bunun nedeninin ise Tarım Bakanlığımızın, arz ve talep miktarlarının İl Müdürlüklerinden alacağı verilere göre tespit edileceğinden dolayı, bu zamana kadar hala il müdürlüklerimiz tarafından ekim miktarlarının bildirilmediğini bize gelen bilgilere göre öğrenmiş olduk. Biz Ziraat Odası olarak bakanlığımızdan talep miktarının acilen tespit edilmesini,  kalan miktarlar için de ihracaatın açılmasını talep ediyoruz. Bunun olmaması durumunda zorda kalan soğan üreticisinin bir daha üretim yapmaya yanaşmayacağından dolayı soğan ithalatı yapmak zorunda kalınacaktır" diye konuştu.

Devletin arpa ve buğdayda TMO aracılığı ile alım yaparak çiftçiyi birilerine ezdirmediği dile getiren Özdemir,  başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün yetkililere teşekkür etti.

Çiftçi Hacı  Sevcan ise acilen ihracaatın açılmasını, aksi takdirde soğan üreticisinin çok zor durumda kalacağını ifade etti.

Devletin arpa ve buğdayda olduğu gibi soğan üreticisinide  zor durumda bırakmayacağına inandığını kaydeden Başkan Özdemir, ihracaatın açılması konusunda gerekli çalışmaların yapıldığı konusunda duyum aldığını söyledi.