Osmancık eski Belediye Başkanı, MHP Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Yazıcı, MHP'li bir belediye başkanının kamu malını, tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi şekilde koruyacağını vurgulayarak, "Yani biz çalan olmayacağımız gibi, çaldıran da olmayacağız. Yiyen olmayacağımız gibi, yediren de olmayacağız. Geçen dönemde bunu gösterdik. Normalde birilerinin kaçağına göz yummak ne kadar yanlış bir şeyse, israf etmek de aynı yanlış" şeklinde konuştu.

MHP Osmancık İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği aday tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Bekir Yazıcı, "Biz birileri gibi tamamen dışarıda bulunup ondan sonra ilçeye kurtarıcı olarak gelme peşinde değiliz. Yaptığımız biliniyor, yapacağımız biliniyor" dedi.

Osmancık eski Belediye Başkanı, MHP Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Yazıcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“2019 yerel seçimleri için MHP’den Aday Adaylığı müracaatında bulundum. Daha önce biz bu yoldan ve uygulamalardan geçtik, tecrübelerimiz var. Dolayısıyla yabancı olduğumuz bir yer değil. Ben kendimi kısaca tanıtayım. 1962 yılında Osmancık’ta doğdum. İlk orta ve liseyi Osmancık’ta tamamladım. Daha sonra bir dönem ticaretle uğraştım. 1981’de Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Edebiyat Bölümünü kazandım ve 4 yılda eğitimimi tamamladım. 1986’da Malatya Hekimhan Lisesinde edebiyat öğretmeni olarak göreve başladım. Öğretmenliğin seyri esnasında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Eğitimini tamamladıktan sonra öğretmenlik ve avukatlığı bir arada sürdürdüm. 2009 seçimleri için 2008’de Osmancık Anadolu Lisesi edebiyat öğretmenliğinden istifa edip müracaatımızı yaptık. Rabbim bize başkanlığı lütfetti. Biz de elimizden geldiği gibi, dilimizin döndüğü gibi, gücümüzün yettiğince, önce Hakkın rızası sonra halkın rızası anlayışıyla görevimizi gerçekleştirdik. Mevcut olarak o süreçten sonra avukatlık mesleğimi kaldığım yerden devam ettirmeye başladık. Geçen dönem ara verdiğimiz siyasi çalışmalarımıza 2019’da ülkenin sigortası olan MHP’den aday adaylığı için müracaat ettim.

Ben 56 yaşındayım. 56 yıl memleketten ayrı hiçbir bayramım geçmedi. Eğitim aldığım yıllar haricinde hep Osmancıktaydım. Seçildiğimde de, seçilirsem de, seçilemesem de Osmancık'tayım. Nasip olur başkanlığı yaparsam yine Osmancık'tayım. Biz birileri gibi tamamen dışarıda bulunup ondan sonra ilçeye kurtarıcı olarak gelme peşinde değiliz. Yaptığımız biliniyor, yapacağımız biliniyor. Onları anlatmaya gerek yok. Nasip olur da şayet seçilirsek neler yapabileceğimiz belli. Ama ben şunu söyleyeyim. Bir defa hangi arkadaşımıza takdir olunursa olunsun, orda kamu malı tüyü bitmemiş yetimin hakkı korunacaktır. Yani biz çalan olmayacağımız gibi, çaldıran da olmayacağız. Yiyen olmayacağımız gibi, yediren de olmayacağız. Geçen dönemde bunu gösterdik. Normalde birilerinin kaçağına göz yummak ne kadar yanlış bir şeyse, israf etmek de aynı yanlış. Biz MHP Belediye Başkanı aday adayları olarak kimsenin hakkını ne yiyen, ne de yediren olacağız. Maalesef ülkemizin en büyük problemi bu olduğu için ona dikkat çekmek adına bu konuya değindim. Hangimiz olursak olsun bu ilçe için en iyisini yapmaya, birbirimizle, ilçe teşkilatımızla, il teşkilatımızla, genel merkezimizin talimatları ve anlayışları doğrultusunda hizmet etmeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Aday adaylık müracaatlarımızı kabul ettikleri için ilçemize, ilimize ve genel merkezimize teşekkür ediyorum” dedi.