Çorum AK Partide ilçe kongreleri 19 Ağustos 2017 Cumartesi günü yapılacak Laçin ve Laçin ilçe kongreleriyle başlayacak.

Belirlenen kongre takvimine göre AK Parti Çorum Merkez İlçe Kongresi 26 Ağustos Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Çorum İl Kongresinin ise Kasım ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

Bu arada Alacahöyük’te yapım çalışmaları devam eden tarihi Hitit Gölpınar Barajı’nın açılış törenine katılmak üzere 21 Kasım 2017 tarihinde Çorum’a gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarihlerin çakışması halinde AK Parti Çorum İl Kongresine katılması da gündeme geldi.

AK Parti’de 4 Temmuz’da başlayan kongre süreci devam ediyor.

AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen seçim takvimine göre 19 Ağustos-12 Kasım'da ilçe, 2018 yılı Şubat ayının sonuna kadar ise il kongreleri yapılacak. AK Parti’de kongre süreci 12 Eylül 2018'de yapılacak büyük kongreyle tamamlanacak.

AK Parti Genel Merkezi tarafından belirlenen seçim takvimine göre Çorum’daki kongre süreci 19 Ağustos Cumartesi günü yapılacak Laçin ve Oğuzlar ilçe kongreleriyle başlayacak.

Boğazkale ve Ortaköy ilçe kongresi 20 Ağustos Pazar günü, Çorum Merkez İlçe ve Bayat İlçe Kongresi 26 Ağustos Cumartesi günü, Sungurlu ve İskilip İlçe Kongreleri de 27 Ağustos Pazar günü yapılacak.

Belirlenen seçim takvimine göre Çorum’daki 14 ilçe kongresinden 8’i Ağustos ayında, Osmancık, Uğurludağ, Mecitözü, Alaca, Kargı ve Dodurga olmak üzere 6 ilçe kongresi ise Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilecek.

Eylül ayı içerisinde yapılacak kongrelerin kongre tarihleri ise Kurban Bayramı sonrasında belirlenecek.

Ağustos ayı içerisinde yapılacak 8 ilçe kongresinden 7’sine mevcut başkanların adaylığında girilecek.

Buna göre Çorum Merkez İlçede Erkan Akar, Sungurlu’da İlyas Özkan, Oğuzlar’da Mehmet Ali Ekmekci, Laçin’de Selami Gaffar, Ortaköy’de Osman Kara, Bayat’ta Fatih Balcıoğlu ve İskilip’te Mustafa Lek AK Parti Genel Merkezi tarafından yeniden aday gösterilirken, tek değişiklik Boğazkale ilçesinde gerçekleştirilecek.

Boğazkale ilçesinde kısa süre önce İlçe Başkanlığı görevine getirilen Serkan Tütüncü, işlerinin yoğunluğu gerekçesiyle 20 Ağustos Pazar günü yapılacak kongrede yeniden aday olmayacak.

Bu gelişme üzerine AK Parti Genel Merkezi, Boğazkale’de Hüseyin Sülün ile devam etme kararı aldı.

Osmancık, Uğurludağ, Mecitözü, Alaca, Kargı ve Dodurga ilçe kongre tarihi ise Kurban Bayramı sonrasında belirlenecek ve Eylül ayı içerisinde yapılacak.

AK Parti Çorum İl Kongresinin ise Kasım ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILMASI GÜNDEMDE

Bu arada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alacahöyük’te yapım çalışmaları devam eden tarihi Hitit Gölpınar Barajı’nın açılış törenine katılmak üzere 21 Kasım 2017 tarihinde Çorum’a gelmesi bekleniyor.

AK Parti Çorum İl Kongre tarihi ile açılış tarihinin aynı güne denk gelmesi halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Çorum İl Kongresine de katılması bekleniyor.