Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Sivas’ta 11. Arapça Şiir ve Çocuk Şarkıları Yarışması düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya 22 okuldan 42 öğrenci katıldı.

Okul salonunda düzenlenen yarışmada öğrencilerin heyecanına Milli Eğitim Müdürü Necati Yener de ortak oldu. Öğrencilerin okuduğu şiirler ve seslendirdikleri şarkılar büyük beğeni toplarken jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren takım ve öğrenciler belirlendi.

Ortaokul şarkı kategorisinde Ülkü İmam Hatip Ortaokulu takımı birinci, Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu takımı ikinci, Kadıburhaneddin İmam Hatip Ortaokulu takımı ise üçüncü oldu.

Bebeklerde kulaktaki şekil bozukluğunu ameliyatsız yöntemle gidermek mümkün Bebeklerde kulaktaki şekil bozukluğunu ameliyatsız yöntemle gidermek mümkün

Ortaokul şiir kategorisinde ise Zeki Hayran İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ömer Faruk Coşar birinci, Kadıburhaneddin İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ayşe Sena Yavaşer ikinci, Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi/Ortaokulu öğrencisi Hayrunnisa Koç ise üçüncü oldu. Lise şiir kategorisinde ise Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Turan Çil birinci, Abdussamed Bal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İldem Deve ikinci, Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Lamia Ertugay ise üçüncü oldu. Yarışmada derece elde eden öğrenciler bölge finalinde Sivas’ı temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmanın ardından dereceye giren ve katılım sağlayan tüm öğrencileri tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Necati Yener, programın düzenlenmesinde emeği olanlara da teşekkür etti.