Evde tatlı yapmanın keyfi bir başkadır, özellikle Türk mutfağının eşsiz tatlarından revaniyi yapmak çok daha özel. İşte size adım adım kolay bir revani tarifi.

Misafirlerinizi etkilemek ve özel günlerinizi tatlandırmak için ideal olan bu ev yapımı revani tarifi, Türk mutfağının zengin lezzetlerini sofralarınıza taşıyor.

Evinizin konforunda, ustalıkla hazırlanabilecek bir tatlı olan revani, şimdi sizin ellerinizle hayat bulacak. Bu kolay tarifi deneyin ve herkesi şaşırtın.

Zamanı olmayanların kurtarıcısı: Dakikalar içinde Yufkasız Börek tarifi Zamanı olmayanların kurtarıcısı: Dakikalar içinde Yufkasız Börek tarifi

MALZEMELER

3 adet yumurta
4 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak irmik
1 bardak un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı yağ
3 bardak su
Yarım limonun suyu

TARİF

Şerbetini hazırlamak için tencerede şeker ve suyu kaynatın.
Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve ocağı kapatın.
Keki için önce yumurta ve şekeri çırpın.
Diğer malzemeleri ekleyin ve çırpın.
Yağlanmış fırın kabına karışımı dökün.
Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede yaklaşım yarım saat pişirin.
İlk sıcaklığı çıkan keke soğumuş şerbeti dökün.
Arzuya göre krem şanti ya da Hindistan cevizi ile servis edin.

Bu kolay ve lezzetli revani tarifiyle, ev yapımı tatlıların keyfini çıkarın. Sadece birkaç adımda, geleneksel bir lezzeti sofralarınıza taşıyın. Afiyet olsun ve bu tatlı anları sevdiklerinizle paylaşın!