Az malzeme ile mucizeler yaratan un kurabiyesi, herkesin sevgilisi. Eğer siz de evde pastane lezzetinde un kurabiyesi yapmanın peşindeyseniz, doğru yerdesiniz. Bu tarifle, ağızda dağılan kurabiyeler artık çok uzak değil.

Un kurabiyesi yapımı, bazı püf noktaları bilindiğinde oldukça basit bir hal alıyor. Pastanelerden alınmış gibi ağızda dağılan, nefis un kurabiyeleri için gereken her şey burada.

Evinizde çayın yanına eşlik edecek enfes un kurabiyeleri yapmaya ne dersiniz? Bu tarif ile ağızda dağılan un kurabiyesini kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Pastane Usulü Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi Tarifi

Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan un kurabiyesi, evde de kolaylıkla yapılabilir ve pastane lezzetinde olabilir. İşte, ağızda dağılan ve herkesin bayılacağı un kurabiyesi tarifi:

Malzemeler:

1 adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı (yaklaşık 14 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası

Servisi İçin:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

Hazırlanışı:

Tereyağını bir yoğurma kabına alın ve üzerine yumurta ile sıvı yağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Pudra şekeri, buğday nişastası, kabartma tozu, vanilya ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun.
Hamurdan büyükçe bir parça alın, yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin ve çatal yardımıyla şekil verin.
Bıçakla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar, üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
Kurabiyeleri soğuttuktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyerek servis edin.
Bu kolay ve lezzetli un kurabiyesi tarifi ile pastane usulü kurabiyeleri evinizde yapabilirsiniz. Çay saatlerinizin yıldızı olacak bu kurabiyeler, hem sizi hem de sevdiklerinizi memnun edecek. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi