SİNOP (AA) - Sinop Valisi Mustafa Özarslan, kentte yapılan trafik denetimine katılarak sürücülere uyarılarda bulundu.

Sinop-Samsun kara yolu Taşmanlı mevkisinde jandarma ekiplerince yapılan denetime katılan Vali Özarslan, durdurulan araçların sürücüleri ile bir süre sohbet etti.

Trafik kurallarına uymaları konusunda sürücülere uyarı ve tavsiyelerde bulunan Özarslan, bilgilendirici broşürler de dağıttı.

Çorum'un Oğuzlar ve Dodurga ilçelerinde şiddetli yağış etkili oldu Çorum'un Oğuzlar ve Dodurga ilçelerinde şiddetli yağış etkili oldu

Vali Özarslan, burada gazetecilere, trafik kazalarını en aza indirme noktasında eğitim faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Ülkedeki yol konforunun artmasıyla insan hatasından kaynaklı ölümcül sonuçlar doğuran kazaların meydana geldiğini vurgulayan Özarslan, şöyle konuştu:

"Yapılan denetimlerde görüyoruz ki genel olarak ön koltukta emniyet kemeri uygulamasına riayet var. Kurallara vatandaşlarımız uyuyor. Ama maalesef arka koltukta kullanmama durumlarını görüyoruz. O konuda da eğitim faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bir emniyet kemeri kullanımı kaza sonrası ölüm riskini yüzde 45 azaltıyor. Yol standartlarımız yükseldi ancak insani hatalardan kaynaklı eksikliklerimiz var. Bu konuda daha çok çalışmamız lazım."