SİNOP (AA) - Sinop'ta, Cumhuriyet'in 100. yılı dolasıyla düzenlenen etkinlikte kadınların el emekleriyle ürettikleri ürünler sergilendi.

Samsunlu sporcular Petank Türkiye Şampiyonası'nda 5 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya kazandı Samsunlu sporcular Petank Türkiye Şampiyonası'nda 5 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya kazandı

Valilik öncülüğünde Sabahattin Ali Kültür Merkezi'nde açılan sergide, kentteki kadın kooperatiflerinde hazırlanan çeşitli ürünler, katılımcıların beğenisine sunuldu.

Vali Mustafa Özarslan, açılışta yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100. yılında kadınların iş gücüne verdikleri katkı ve desteğin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Türkiye'de her 100 çalışandan 36'sının kadın olduğunu vurgulayan Özarslan, bu oranın daha da yükseklere çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Özarslan, kendi işini kuran kadınların toplumun yüzde 17'sini oluşturduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

"Toplum iki kanatlı kuştur. Tek kanadı ile kuş ne kadar uçabilirse toplum da tek kanadı ile o kadar uçabilir. İki kanatlı olmak farklı bir güç ifade eder. Onun için evde annelik içgüdüsüyle, şefkatle aileyi sarıp sarmalayan kadınlarımız, aynı zamanda fabrikalarda, atölyelerde, özel sektörde, kamuda, her yerde farklılığını ortaya koyuyor. Bizim farkımız da bu olmalıdır."

Konuşmasının ardından diğer katılımcılarla kurdeleyi keserek serginin açılışını gerçekleştiren Özarslan, stantları gezip ürünleri inceledi, kadınlardan bilgi aldı.