Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden yürütülecek bir projede, 7 bin anne ve bakıcıya 325 avro destek sağlanacağını açıkladı. Bu destek, çocuk bakımı nedeniyle iş hayatından uzaklaşma riski taşıyan annelerin istihdama katılımını veya istihdamda kalmasını teşvik etmek amacıyla verilecek.

Bakan Işıkhan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan anneleri destekleyerek kayıtlı istihdamda kalmalarını veya istihdama katılmalarını sağlayacak projemizin ikinci dönemi başlıyor," dedi. İş Pozitif kadın istihdam programı başta olmak üzere, kadınların iş gücüne katılımını destekleyen çeşitli programlarla bu sürecin destekleneceğini belirtti.

Karmod deprem bölgesine hafif çelik yapıdan banka şubeleri inşa ediyor Karmod deprem bölgesine hafif çelik yapıdan banka şubeleri inşa ediyor

Bu önemli adım, kadınların iş hayatında daha aktif rol almasını sağlayarak, ekonomik bağımsızlıklarını artırmayı ve toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmayı amaçlıyor.