Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Recep Gür, asgari ücrete yapılan son zammın ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur primlerinin de arttığına dikkat çekerek, bu artışla birlikte esnaf ve sanatkarların zor durumda kaldığını söyledi. 

Başkan Gür, bu konuyla ilgili olarak hükümetin acilen esnaf ve sanatkarları rahatlatacak çözümler üretmesini beklediklerini kaydetti.

2023 yılının giderek zorlaşan hayat şartlarından dolayı esnaflar açısından kayıp bir yıl olduğunu, esnaf ve sanatkarların Bağ-Kur primlerini zorlukla ödemeye çalıştıklarını vurgulayan Recep Gür, hatta bir çok esnafın da primlerini yatıramadığını belirtti. 

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu

Devletin acilen Bağ-Kur primlerini esnaf ve sanatkarların zorlanmadan ödeyecekleri, makul bir seviyeye çekmesi gerektiğini dile getiren Gür, “Ülkemiz ne zaman bir felaketle karşı karşıya kalsa ilk yardıma koşan esnaf ve sanatkarlarımız oluyor. Devletimiz de esnaf ve sanatkarlarımızı hem kira artışlarında hem de sosyal güvenlik primi ödemelerinde koruyup gözetmelidir” dedi.