2023'ün sonları yaklaşırken asgari ücret bir kez daha Türkiye'nin gündeminde. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de zamlı maaşlarını bekliyor. SGK Uzmanı Emin Yılmaz zamlı maaşları canlı yayında hesapladı. İşte 2024 yılı asgari ücret zammı ve emekli maaşı zammında için son durumun detayları...
Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahminini güncellemesiyle 2024 yılı zamlı maaşlar için hesaplar yeniden yapılmaya başladı. SGK Uzmanı Emin Yılmaz milyonların beklediği asgari ücret maaşı ile SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları için canlı yayında rakam verdi.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?
Son verileri değerlendirerek SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına yönelik hesaplama yapan Yılmaz, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında “Bugüne kadar olan, yani dört aylık enflasyon verisiyle şu anki rakamımız, devamında yıllık enflasyon yüzde altmış beş olursa yüzde otuz yedilik bir zamla 10 bin 332 lira, üst tahmin olan yüzde altmış sekiz olursa da yüzde kırklık bir zamla 10 bin 521 liraya ulaşacağını şimdiden söyleyebiliriz” diye konuştu.

Akfen GYO'nun uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notu yükseldi Akfen GYO'nun uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notu yükseldi

ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ
Yılmaz ayrıca asgari ücret tahmini de dile getirdi. Zamlı asgari ücret için 16 bin ila 17 bin bandında bir rakam beklediğini belirten Yılmaz, "Asgari ücrete kabaca yüzde kırk ila yüzde elli arasında bir zam geleceğini söyleyebiliriz” dedi.