Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı Çeşme’de turizm sezonu öncesi altyapı atağı

Emeklilere yapılan ek zam hesaplara yattıktan sonra seyyanen zam talepleri birçok kişi tarafından gelmeye başladı. SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan açıklamalar geldi. Erdursun yaptığı açıklamalar ile mart ayına kadar artış olmazsa tekrar bir artış olmasının beklenmemesi gerektiğini bildirdi. Birçok emekli tarafından seyyanen zam haberi detaylı bir şekilde inceleniyor. Zam oranı 49.25 olarak açıklanmıştı. Bunun üzerine zamlı maaşlar emeklilerin hesaplarına yattı. Böylelikle en düşük emekli maaşı 10. 000 TL oldu. 
SGK uzmanı olan Özgür Erdursun emeklilik sisteminde bir değişiklik olmazsa en düşük emekli maaşının 20.000 TL olacağını söyledi. Seyyanen zam için ise seçim öncesine vurgu yaptı. Erdursun yaptığı açıklamalarda hükümetin seyyanen zama açık olup olmadığını bilmediklerini, mart ayına kadar durumun netleşeceğini belirtti.  Mart ayına kadar bir artış olmaz ise tekrar bir artış olmayacağını belirtti.

Zam İçin Mart Ayını İşaret Etti

Özgür Erdursun zam için mart ayına vurgu yaptı. Şubat ayından itibaren emekliler %49.25'lik bir zam ile emekli maaşlarını almaya başladı. Buna göre en düşük emekli maaşı 10.000 TL oldu. Fakat yapılan zam emeklileri mutlu etmedi. Erdursun hem en düşük emekli maaşı alan emeklilerin hem de en düşük emekli maaşından yüksek maaş alan emeklilerin bu maaştan memnun kalmadığını vurguladı. Çok yüksek bir enflasyon olduğunu söyleyen Erdursun emeklilerin mağdur olduğunu söyledi. Bu sebepten dolayı emekli maaşlarının enflasyona oranla çok düşük kaldığını da belirtti. 

Emekli Aylığı Hesaplamalarında Değişiklik Olmasaydı En Düşük Maaş 20.000 TL Olacaktı

Erdursun yaptığı açıklamalarda emeklilerin seçime kadar umudunun olduğunu belirtti. Mart ayında seçimin olması nedeniyle emekli maaşlarında artış olabileceğini söyledi. 2008 yılındaki emekli maaşı hesaplamalarında değişiklik olmasaydı en düşük emekli maaşının 20.000 liranın üstünde olacağını da vurguladı. Aynı zamanda diğer maaşlarında 35.000 TL gibi rakamları görebileceğini söyledi. Hükümetin en düşük emekli maaşı olarak 20.000 TL vermesi gerektiğini söyleyen Erdursun, 20.000 TL vermek yerine bayram ikramiyesi verdiğini de söyledi. Erdursun bayram ikramiyelerinin 10.000 TL civarında olması gerektiğine de dikkat çekti.