Revani tatlısı, kek hamurunun irmik ve şerbetle harmanlanması sonucu ortaya çıkan enfes bir lezzettir. Bu tarifimizle, revani yapmanın püf noktalarını öğrenip, mükemmel bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Misafirleriniz için hafif ve lezzetli bir tatlı mı arıyorsunuz? İşte, irmiğin taneli dokusu ve şerbetin tatlılığının buluştuğu, ev yapımı revani tatlısı tarifimiz.

Evde şerbetli tatlı yapmanın en lezzetli yolu: Revani! Bu basit ve etkileyici tarifle, hem hafif hem de damak çatlatan bir tatlı yapabilirsiniz.

Revani Malzemeleri

Oda sıcaklığında 3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1,5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

3 su bardağı su
2,5 su bardağı toz şeker
½ adet limon suyu

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Servis için:

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu

Revani Nasıl Yapılır?

Revani yapımı için öncelikle şerbeti hazırlayalım.
3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alalım ve ocağın altını yakalım.
Şeker ve suyu güzelce karıştıralım ve kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynatalım. Kaynamaya başlayan şerbetin içerisine limon suyu ekleyelim.
Şerbetimizi ılıması için ocaktan alalım ve bir kenarda bekletelim.
Revani yapımı için 3 yumurtayı bir kabın içerisine kıralım.
Ardından 1 çay bardağı toz şekeri ekleyelim ve mikser yardımı ile çırpalım.
Toz şeker tamamen eridikten sonra 1 çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği ekleyelim.
Malzemeleri eklememizin ardından tekrar karıştırma yapalım.
1,5 su bardağı unu eleyerek karışıma ekleyelim.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ilave edelim, çırpalım.
Fırın kabımızı güzelce yağlayalım. Ardından revani için hazırladığımız harcı dökelim. Her yere eşit miktarda gelmesine dikkat edelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Revani piştikten sonra fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasının ardından ılıması için kenara koyduğumuz şerbeti alalım. Üzerinde kuru bir yer kalmayacak şekilde her yere dökelim.
Şerbet çekilene kadar yaklaşık 1-2 saat bekletelim.
Şerbeti çekilen revaniyi bıçak yardımıyla dilimlere ayıralım.
Dilimlediğiniz tatlının üzerine Hindistan cevizi tozu serpelim. Dilerseniz Antep fıstığı tozu da serpebilirsiniz.
Revani tatlınız servise hazır.

Revani tatlısı, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından biridir ve bu tarifle, evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. İrmiğin taneli dokusu ve şerbetin tatlılığının mükemmel uyumu, bu tatlıyı özel kılar. Umarız bu tarif, sizin ve sevdiklerinizin favorisi olur. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi