Evde şerbetli tatlı hazırlamanın en lezzetli yollarından biri olan çıtır çıtır halka tatlısı, tüm tatlı severlerin beğenisini topluyor. İşte bu klasik lezzeti evinizde nasıl hazırlayabileceğinize dair adım adım bir rehber.

Çıtır çıtır halka tatlısı, özel günlerinizde ve çay saatlerinizde sunabileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Bu tarif ile şerbetin tatlı sırlarını keşfedin ve lezzetli anların keyfini çıkarın.

Türk tatlı kültürünün en sevilen lezzetlerinden biri olan halka tatlısı, çıtır çıtır dokusuyla bilinir. Şimdi bu geleneksel tatlıyı evde yapmanın zamanı; işte çıtır çıtır halka tatlısı yapmanın tüm detayları.

Pastane ustalarına taş çıkartan tarif: Yoğun Çikolatalı Supangle nasıl yapılır? Pastane ustalarına taş çıkartan tarif: Yoğun Çikolatalı Supangle nasıl yapılır?

ÇITIR ÇITIR HALKA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER

3 su bardağı su
100 gr. margarin
2,5 su bardağı un
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz

Kızartmak için malzemeler:

Ayçiçek yağı
Şerbeti için malzemeler:
4 su bardağı su
4,5 su bardağı toz şeker
5 – 6 damla limon suyu

Süslemek için malzemeler:

Toz Antep fıstığı

TARİF

Bir tencere içerisine şeker ve suyu koyup 30 dakika kaynatın. Sonrasında 1 limon dilimi ekleyip soğumaya bırakın.
Bir tencereye margarin ve suyu koyup tencerenin altını açın, yağ eridiğinde unu içerisine eleyerek ilave edin. Şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın ve ortalama 10 dakika pişirin. Pişen hamurun altını kapatın ancak kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Bu sayede hamurunuz soğumaya başladığında, içerisine yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın. Yumurtaları iyice yedirdikten sonra içerisine nişasta ve irmiği ilave edip karıştırın. Hazır olan hamurunuzu tırtıklı uç takılı olan sıkma torbanıza alın.
Bir tencerenin içerisine bolca yağ koyun ve yağ soğukken sıkma torbasındaki hamuru halka şeklinde sıkın.
Ardından ocağın altını açıp, kısık ateşte tatlının altın sarısı rengini alana kadar pişmesini sağlayın.
Pişen tatlınızı soğuk şerbete aktarın ve sonrasında toz fıstık serpin.

Çıtır çıtır halka tatlısı tarifi, evde tatlı yapmanın en keyifli yollarından biridir. Bu kolay ve lezzetli tarifle, sevdiklerinize şerbetli, çıtır çıtır bir tatlı sunabilirsiniz. Her ısırıkta tatlı ve çıtır bir lezzet sunan bu tatlı, özellikle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdi malzemelerinizi hazırlayın ve bu klasik Türk tatlısını kendiniz deneyin. Afiyet olsun!