Sağlık Sen Osmancık Şubesi üyeleri Osmancık Devlet Hastanesi önünde bir araya gelerek, emeklerinin yok sayılmasını reddettiklerini ifade ettiler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzman ve pratisyen hekimlere verdiği maaş müjdesi ve 3600 ek gösterge müjdelerine Osmancık'tan da tepki geldi.

Sağlık çalışanları çalışma barışını bozacak olan ve tüm sağlık çalışanlarını kapsamayan zamma tepki olarak 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Sağlık çalışanlarının bu ülkenin sigortası olduğunu ve bu nedenle haksızlığa karşı dur diyeceklerini söyleyen Sağlık Sen Osmancık Şube Başkanı Muhittin Arafat, "Hekimlere verilmesi öngörülen bu rakamlara sendika olarak asla karşı değiliz. Devletimizin imkânı varsa daha fazla verilmelidir. Toplu İş Sözleşmesinde hekim dışı personelin sabit ücretine yapılan ve hekimleri kapsamayan %20 artışa nasıl karşı çıkmış, tepki ve tavrımızı en yüksek perdeden dile getirmiştik. Bu yanlışın ivedilikle düzeltilmesinin mücadelesini verirken, çalışanlar arasında daha büyük ayrımcılık oluşturacak, çalışma barışını, moral ve motivasyonunu bozacak, sağlık çalışanlarını birbirine düşürecek bu yanlıştan derhal geri dönülmeli, zammın 1 milyon sağlık çalışanını kapsaması sağlanmalıdır. Emeğimizin değersizleştirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.