Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlığında telekonferans ile düzenlenen Mart ayı Encümen toplantısında nüfusu 50.000 ve altında bulunan 19 üye ilçe belediyesine salgınla mücadelede destek kararı alındı.
Toplamda 20 bin 000 adet koruyucu eldiven, 10 bin 000 adet koruyucu maske, 1140 litre yer ve yüzey dezenfektanı, 100 litre el dezenfektanı, 100 adet koruyucu tulum ve 19 adet mekanik dezenfektan püskürtme cihazı üye belediyeler Abana, Adalar, Akçadağ, Altınova, Amasra, Avanos, Aydıncık, Bayındır, Darende, Dinar, Emet, Fındıklı, Gazipaşa, Malkara, Osmancık, Sandıklı, Tirebolu, Ürgüp ve Yenipazar Belediyelerine gönderildi.
Birlik Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada tüm dünyayı ve ülkemizi etkileyen COVID-19 salgını sebebiyle çok zor bir süreçten geçtiğimizi, bu süreçte yerel yönetimlerin sorumluluk ve yükünün her geçen gün arttığını belirtti.
Birlik, beraberlik ve dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyulan bir dönemin yaşandığını vurgulayan Aktaş, salgınla mücadelenin yoğun yaşandığı bu dönemde özellikle düşük nüfuslu üye belediyelerimiz için bu desteğin önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.