Havuç Çorbası Tarifi

Malzemeler

2 adet küçük soğan
4 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz,
Yarım çay kaşığı karabiber
Oda sıcaklığındaki 1 çay bardağı süt

Üzeri için;

Ani misafirler için pratik Kurabiye tarifi! 3 dakikada 3 malzemeli Kurabiye nasıl yapılır? Ani misafirler için pratik Kurabiye tarifi! 3 dakikada 3 malzemeli Kurabiye nasıl yapılır?

Dereotu

Havuç Çorbası Tarifi

İlk olarak soğanları iri küpler halinde doğrayalım. Ardından havuçları da rendeleyelim.
Tencereye sıvı yağı alalım ve üzerine doğramış olduğumuz soğan ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
Rendelediğimiz havucu da ekleyerek havuçları rengi dönünceye kadar orta ateşte sürekli karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika kavuralım. Burada belirtmek istiyorum, ocağın yüksek ateşte açmamalısınız ve sürekli karıştırmalısınız aksi halde havuçlarınız hemen yanabilir.
Kavrulan havucumuza tereyağı ve 3 unu ilave edelim.
Tereyağı eriyip unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Bu aşamada hızlı hareket etmeye özen gösterelim, aksi halde un tencerenin taban kısmına sarabilir.
Yaklaşık 2-3 dakika sonra 5 su bardağı sıcak suyu ekleyerek karıştıralım. Havuçlarımız iyice yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırarak 30 dakika pişmeye bırakalım.
Havuzumuz iyice yumuşadıktan sonra çorbayı pürüzsüz kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirelim.
Daha sonra son olarak tuz,  karabiber ve sütü ilave edelim. Çorbamızı 5 dakika daha ara ara karıştırarak kaynamaya bırakalım.
Ocağı kapalım ve çorbamızı 10 dakika dinlenmeye bırakalım.
Çorbamızı kaselere paylaştıralım ve üzerine isteğe bağlı ince kıyılmış dereotunu serpiştirelim ve servis edelim.