Ramazan ayının 16. gününde iftar sofralarınıza renk katacak, damak tadınıza hitap edecek birbirinden lezzetli tarifleri sizler için hazırladık. "İftara ne pişirsem?" derdine son veren bu özel menü, Ramazan'ın ruhuna uygun lezzetlerle dolu... Çeşitliliği ve tatlarıyla iftar sofralarınızı zenginleştirecek tariflerimizle, iftarlarınız daha da bir özel hale gelecek.

"İftara ne pişirsem?" sorusuna cevap arayanlar için Ramazan ayının ruhuna uygun, ağızda dağılan böreklerden, nefis ana yemeklere, tatlı sonlara kadar birbirinden lezzetli tarifler hazırladık. İftar sofralarınızı zenginleştirecek bu özel tariflerle, iftarlarınızı unutulmaz kılın.

Bereketli İftar Sofraları İçin Özel Tarifler

Kahvaltıda çığır açan tarif: Şimdiye kadarki en iyi Çubuk Pişi tarifi Kahvaltıda çığır açan tarif: Şimdiye kadarki en iyi Çubuk Pişi tarifi

Çıtır Börek Tabağı

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi börekler, iftarın başlangıcını lezzetli bir şekilde taçlandırıyor. Peynirli ve ıspanaklı seçenekleriyle sunacağımız çıtır börek tarifleri, ağzınızda dağılan dokusuyla iftarın yıldızı olmaya aday.

Malzemeler:

Yufka (4 adet)
Beyaz peynir (200 gr)
Ispanak (300 gr)
Yumurta (1 adet)
Süt (100 ml)
Sıvı yağ (50 ml)

Yapılışı:

Ispanakları yıkayıp, ince ince doğrayın. Beyaz peyniri ufalayın.
Bir kasede yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın.
Yufkaları tezgaha serin ve her bir yufkayı 8 eşit üçgene bölün.
Yufka üçgenlerinin geniş kenarına peynirli veya ıspanaklı harçtan koyun, rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta ve süt karışımından sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pişirin.

Zeytinyağlı Enginar Kalpleri

Malzemeler:

Enginar (4 adet)
Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
Limon suyu (1 adet)
Havuç (2 adet)
Bezelye (1 su bardağı)
Dereotu
Tuz, karabiber

Yapılışı:

Enginarları temizleyip, kalp kısmını ayırın ve limonlu suda bekletin.
Havuçları küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tavada zeytinyağına havuç ve bezelyeyi ekleyip, kısık ateşte 5 dakika soteleyin.
Enginarları tencereye dizin, üzerine sotelenmiş sebzeleri ekleyin.
Yeterince su, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip, kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
Pişen enginarları servis tabağına alın, üzerine sotelenmiş sebzeleri ve kıyılmış dereotunu ekleyin.

Kuzu İncik Tandır

Malzemeler:

Kuzu incik (4 adet)
Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
Sarımsak (4 diş)
Kekik, tuz, karabiber
Su (1 su bardağı)

Yapılışı:

Kuzu incikleri yıkayıp kurulayın.
Sarımsakları ezin ve inciklerin her tarafına sürün.
Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekikle marine edin.
Marinasyon için birkaç saat buzdolabında bekletin.
Fırın tepsisine suyu dökün ve incikleri üzerine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, incikler yumuşayana kadar yaklaşık 2-3 saat pişirin.

Bademli ve Kayısılı Muhallebi

Malzemeler:

Süt (1 litre)
Toz şeker (1 su bardağı)
Mısır nişastası (3 yemek kaşığı)
Vanilya (1 paket)
Kuru kayısı (1 su bardağı, doğranmış)
Badem (yarım su bardağı, kıyılmış)

Yapılışı:

Süt, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Muhallebiyi kaselere paylaştırın.
Her bir kaseye doğranmış kayısı ve kıyılmış bademleri ekleyin.
Muhallebileri buzdolabında 2-3 saat soğutun ve soğuk servis yapın.
Bu tariflerle Ramazan'ın 16. gününde iftar sofranız hem lezzetli hem de çeşitli olacak. İftarınız bereketli, sofranız şen olsun!

Bu özel tariflerle Ramazan'ın 16. gününde iftar sofralarınızı zenginleştirin. Sofralarınızda bereket, yüzlerinizde tebessüm olsun. Ramazan boyunca sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyor, bereketli iftarlar diliyoruz.

Editör: Ebru Çalık