Evde lezzetli bir paçanga böreği yapmak düşündüğünüzden çok daha kolay. Gerekli malzemeler ve biraz özenle, pastırmalı ve kaşarlı enfes böreklerinizi kızartmaya hazır hale getirebilirsiniz. İşte adım adım paçanga böreği yapımı!

Bu tatlıya bayılmamak imkansız! Kolay ve nefis Mozaik Pasta tarifi Bu tatlıya bayılmamak imkansız! Kolay ve nefis Mozaik Pasta tarifi

Misafirlerinize sunabileceğiniz enfes bir lezzet olan paçanga böreği, kıyır kıyır dışı ve zengin iç harcıyla dikkat çeker. Bu tarifi kullanarak, pastırma ve kaşarın eşsiz lezzetini böreklerinizde yaşatabilirsiniz.

Pratik ve lezzetli bir börek tarifi arayanlar için paçanga böreği, ideal bir seçenektir. Pastırma ve kaşarın lezzetli uyumuyla, bu börek tarifi herkesin beğenisini toplayacak.

PAÇANGA BÖREĞİ MALZEMELERİ

1 adet hazır yufka
1 adet yeşilbiber
1 adet domates
150 g rendelenmiş kaşar peyniri
150 g doğranmış pastırma
1 adet kırmızı kapya biber

Kızartmak için;

Yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ

PAÇANGA BÖREĞİ TARİFİ

İşe paçanga böreğinin iç harcını hazırlamakla başlayın. Biberleri küçük küçük doğrayın ve az sıvı yağda soteleyip derin bir kap içerisine alın. Biberler soğuyunca kabuğu soyulmuş ve kare kare doğranmış domatesleri, pastırmaları ve kaşar peyniri ilave edip karıştırın.

Yufka ile börekleri sarın. Yufkayı büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya bölün. Her parçaya iç harcından bolca yerleştirin ve sigara böreği sarar gibi sarın. Ancak böreklerin iri olmasına özen gösterin. Paçanga börekleri hazırlandığında kızartmaya başlayın. Bol yağ ile kızartın.

Paçanga böreği, Türk mutfağının en gözde lezzetlerinden biridir. Evde yapımı oldukça basit olan bu börek, hem lezzetiyle hem de sunumuyla beğeni toplar. Yukarıdaki tarif ile paçanga böreğini kolayca hazırlayabilir, misafirlerinizi ve ailenizi bu lezzetli börek ile şımartabilirsiniz. Her lokmada Türk mutfağının eşsiz tatlarını hissedeceğiniz paçanga böreği, sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday.

Editör: Haber Merkezi