Evde poğaça yapmanın püf noktalarıyla kusursuz lezzetler yaratın! İşte size adım adım yumuşacık poğaça yapımı için gerekli tüm bilgiler.

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi poğaçalar, bu tarif ile daha da lezzetli! Puf puf kabaran ve ağızda dağılan poğaçalar için tüm ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Güne mükemmel bir başlangıç yapmak için ev yapımı poğaça tarifi! Yumuşacık ve lezzetli poğaçalarla sabahlarınız daha keyifli hale gelecek.

PUF PUF KABARAN POĞAÇA TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru için:

1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı instant maya
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta beyazı
5,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
200 gram kaşar peyniri (küp doğranmış)

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığı susam

TARİF

Bu tarifle herkes şef oluyor: Herkesin yapabileceği muhteşem Köstebek Pasta tarifi Bu tarifle herkes şef oluyor: Herkesin yapabileceği muhteşem Köstebek Pasta tarifi

Geniş bir kasede ılık süt, maya ve şekeri karıştırın ve 5 dakika bekletin.
Üzerine ılık su, sıvı yağ ve yumurta beyazını ekleyip güzelce karıştırın.
Son olarak un ve tuzunu ilave edip yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
Mayalanmış olan hamuru 20 eşit bezeye bölün.
Bezeleri yuvarlayıp elinizle yassılaştırın ve ortasına kaşar peyniri ekleyip top haline getirin.
Hazırladığınız poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Daha yumuşak ve dolgulu poğaçalar için 10-15 dakika da tepside mayalandırabilirsiniz. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.
185 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Yumuşacık poğaçalarınız hazır.

Editör: Haber Merkezi