Üzümlü kek, hem çayın hem de kahvenin yanında harika giden, yapımı pratik bir lezzettir. Bu tarif ile puf puf kabaran ve içi yumuşacık kekler yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Eğer mutfakta pratik ve lezzetli tarifler arıyorsanız, üzümlü kek tam size göre. Bu tarif ile çay saatlerinizi şenlendirecek, herkesin beğenisini kazanacak kekler yapabilirsiniz.

Kuru üzümün tatlı sürprizi ile yumuşacık bir kek yapmaya ne dersiniz? Üzümlü kek tarifi ile mutfakta harikalar yaratabilir ve tüm ailenizi bu enfes lezzetle tanıştırabilirsiniz.

MALZEMELER

Yemeklerinize eşlik edecek en iyi Ezme Salata tarifi! Lokanta usulü Ezme Salata nasıl yapılır? Yemeklerinize eşlik edecek en iyi Ezme Salata tarifi! Lokanta usulü Ezme Salata nasıl yapılır?

3 yumurta
Dövülmüş ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kadar kuru üzüm
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu

TARİF

Geniş bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice köpürene kadar çırpın.
Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip karıştırın.
Son olarak üzüm ve cevizleride ekleyerek iyice karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına döküp fırında 30 dk kadar pişirin.

Üzümlü kek, hem pratikliği hem de lezzetiyle çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Bu tarif sayesinde, az malzeme ile kolayca hazırlayabileceğiniz, herkesin tarifini isteyeceği enfes kekleri evinizde yapabilirsiniz. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın!