Portakallı Etimek Tatlısı, tatlı sofralarınıza yeni bir soluk getirecek. Bu tarif, portakalın ferah dokunuşuyla etimeğin kıtırlığını bir araya getiriyor. Hazırlaması kolay bu tatlıyla, tatlı krizlerinize lezzetli çözümler sunuyoruz.

Evde kolayca yapabileceğiniz ve tüm ailenizin bayılacağı bir tatlı arıyorsanız, Portakallı Etimek Tatlısı tam size göre! Adım adım tarifi takip ederek, bu muhteşem tatlıyı kolayca hazırlayabilirsiniz.

Ferahlatıcı bir tatlı deneyimi için Portakallı Etimek Tatlısı tarifini deneyin. Portakal sosunun tatlıya kattığı enfes lezzet, her yudumda sizi etkisi altına alacak. İşte, pratik adımlarla hazırlayabileceğiniz bu lezzetli tatlı tarifi!

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

9 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için;

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Muhallebisi için;

1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Portakallı Sos İçin;

Sütlü tatlıların en lezzetlisi: Bir dilimle bile mutlu eden Kesme Muhallebi tarifi Sütlü tatlıların en lezzetlisi: Bir dilimle bile mutlu eden Kesme Muhallebi tarifi

2 yemek kaşığı buğday/mısır nişastası
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı portakal suyu

Portakallı Etimek Tatlısı Tarifi

İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye toz şekeri alarak karamelize edelim.
Şeker eriyip koyulaşınca üzerine suyu ilave edelim. Burada şeker ilk başta koyulaşacaktır. Ancak sonrasında tekrar eriyecektir.Şeker eridikten sonra 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım.
Daha sonra etimekleri borcamın tabanına dizelim. Ben bu tarifte 23×30 cm boyutlarında orta boy dikdörtgen bir borcam kullandım.
Etimeklerin üzerine ilk sıcaklığı çıkan şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim, şerbetini çekmesi için bekletelim.
Tatlımızın muhallebisi için tencereye şeker, un, nişasta ve sütü alarak güzelce karıştıralım ki topak kalmasın.
Tencereyi ocağa alalım, muhallebimiz göz göz olup koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Muhallebimiz piştikten sonra ocaktan alalım, vanilya ve tereyağını ilave ederek tereyağı eriyene kadar tel çırpıcı ile çırpalım.
Etimekler şerbetini çektikten sonra üzerine ilk sıcaklığı çıkan muhallebiyi boşaltarak soğumaya bırakalım.
Bu arada portakallı sosu için tencereye nişasta, toz şeker ve taze sıkılmış portakal suyunu ilave edip hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
Tencereyi ocağa alalım ve sosumuz koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
Koyulaşan portakal sosunu ocaktan aldıktan 5 dakika sonra muhallebinin üzerine gezdirerek dökelim.
Oda sıcaklığına gelen tatlının üzerini streç film ile örterek buzdolabında 1 gece dinlendirelim.
Tatlıyı dolaptan aldıktan sonra istediğimiz boyutta dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Portakallı Etimek Tatlısı, portakalın ferah dokunuşu ve etimeğin kıtırlığı ile tatlı severler için vazgeçilmez bir seçenek sunuyor. Bu pratik ve lezzetli tarif, tatlı sofralarınıza yeni bir tat katarken, tatlı krizlerinizi de ferah bir şekilde çözecek. Deneyin ve ailenizle birlikte bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi