Peynirli mayalı poğaça tarifi ile sabah kahvaltılarınızı ve çay saatlerinizi renklendirin. Yumuşacık hamuru ve lezzetli iç harcı ile bu poğaça, herkesin favorisi olacak. Adım adım tarifimizle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu poğaçayı mutlaka deneyin.

Peynirli mayalı poğaça, evde kolayca yapabileceğiniz nefis bir tarif. Kahvaltı sofralarınızı ve çay saatlerinizi şenlendirecek bu poğaça, yumuşacık dokusu ve içindeki beyaz peynir ile vazgeçilmez olacak. Adım adım yapım aşamalarıyla peynirli mayalı poğaça tarifi.

Peynirli Mayalı Poğaça İçin Malzemeler :

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta (Sarıları üzerine)
1 paket instant kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6,5 su bardağı un

İç Malzemesi İçin:

Patlıcan Böreği tarifi: Ağızda dağılan mükemmel lezzet Patlıcan Böreği tarifi: Ağızda dağılan mükemmel lezzet

Beyaz peynir

Üzeri İçin:

2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
Susam

Peynirli Mayalı Poğaça Yapılışı:

Peynirli mayalı poğaça yapımı için; derin bir kap içine 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ ve 1 su bardağı yoğurt koyun. Yoğurt çok katı olmasın. Tarifte kullandığımız su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Ardından 2 adet yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırıp, aklarını kabın içine ekleyin. Daha sonra kaba 1 paket instant kuru maya, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı dolusu tuz koyun. Tüm malzemeleri tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırın.

Daha sonra karışımın üzerine 6 buçuk su bardağı unu azar azar ekleyin. Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yoğurduktan sonra üzerini temiz bir örtü ile kapatın. Hamuru ılık bir ortamda 40-45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Diğer tarafta poğaçanın içinde kullanacağınız peyniri eliniz ile küçük küçük parçalayın. Ardından mayalanan hamurun havasını alıp, güzelce toparlayın. Daha sonra hamurdan cevizden büyük parçalar alıp, bezeler yapın. Her bir bezeyi tezgah üzerinde eliniz ile güzelce açıp, ortasına peynir parçaları koyun. Ardından hamurun kenar kısımlarını ortada birleştirip, sıkıca kapatın.

Hamuru kapattıktan sonra ters çevirip, yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin. Hamurların üzerini örtüp, tepsi içinde 20-25 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Poğaçaların üzeri için ayırdığınız yumurta sarılarının üzerine 2 yemek kaşığı kadar süt döküp, karıştırın. Ardından poğaçaların üzerine bu karışımı sürüp, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Üzerleri güzelce kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

İçi peynirli mayalı poğaçalar piştikten sonra fırından çıkartıp, üzerlerini temiz bir örtü ile kapatın. Bu şekilde 10 dakika kadar beklettikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

Peynirli mayalı poğaça tarifi ile kahvaltı ve çay saatlerinizi şenlendirebilirsiniz. Yumuşacık dokusu ve lezzetli iç harcı ile bu tarif, herkesin favorisi olacak. Tarifimizi deneyin ve sonucunu kendiniz görün. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi