Ali Erbaş'ın makam aracı tartışmalarına Diyanet'ten yanıt: Eskisi çok arıza yapıyordu... Ali Erbaş'ın makam aracı tartışmalarına Diyanet'ten yanıt: Eskisi çok arıza yapıyordu...

Bakan Dönmez, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki yeni petrol keşiflerine dikkat çekerek, bölgedeki potansiyelin 2018 yılında tespit edildiğini belirtti. Terörle mücadele sonrasında bölgede başlatılan çalışmalarla önemli bir üretim kapasitesine ulaşıldığını kaydeden Dönmez, günlük 100 bin varil üretim ve 1 milyar varil brüt rezerv olduğunu ifade etti.

Akaryakıta indirim gelecek mi?

Akaryakıt fiyatlarında indirim beklentilerine ilişkin soruya yanıt veren Bakan Dönmez, petrol sektörünün özel sektör kontrolünde olduğunu ve devletin fiyatları doğrudan belirleyemediğini vurguladı. Ancak, vergilendirme değişiklikleriyle yerli petrolden elde edilen mali faydanın kullanıcılara yansıtılabileceğini söyledi.

Dönmez, şunları söyledi: "Burada muhtemel önümüzdeki dönemde gündeme gelecek husus vergilendirmedeki değişikliklerle yerli petrolden elde ettiğimiz mali faydayı kullanıcılara yansıtabiliriz. Bu da netice itibariyle pompaya yansır."

Enerji Bakanı'nın bu açıklamaları, Türkiye'nin enerji sektöründeki gelişmeler ve akaryakıt fiyatlarına ilişkin beklentilere ışık tutuyor. Yeni petrol keşiflerinin ülke ekonomisine ve enerji sektörüne katkısı, önümüzdeki dönemde yakından takip edilecek.

Haber Merkezi