Çıtır çıtır patates kızartması yapmak sandığınız kadar zor değil! Bu tarifle, sadece birkaç basit malzeme ve bir kaşık sirke ile patates kızartmanızı mükemmel hale getirebilirsiniz. Patates kızartmasının çıtır çıtır olmasını sağlayan bu yöntemi ve tüm detayları sizler için derledik. İşte adım adım tarifi.

Patates kızartması sevenler için harika bir tarifle karşınızdayız! Patates kızartmanızı çıtır çıtır yapacak bu yöntem sayesinde artık evde mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Kızartma yağına ekleyeceğiniz bir kaşık sirke ile patateslerinizin nasıl çıtır çıtır olacağını merak ediyorsanız, işte detaylar.

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

Herkesin favorisi olan patates kızartmasını çıtır çıtır yapmanın sırrı bu tarifte saklı! Kızartma yağına ekleyeceğiniz bir kaşık sirke ile patates kızartmanızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz çıtır patates kızartması tarifi ve bilmeniz gereken püf noktaları.

Malzemeler

-4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/4 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi

Hazırlanışı

1. Patatesleri soyun ve ince dilimler halinde kesin.
2. Dilimlenmiş patatesleri bir kaseye koyun ve üzerine mısır nişastası, un, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ekleyin. Tüm patates dilimlerinin malzemelerle kaplanmasını sağlayın.
3. Geniş bir tavaya sıvı yağı ve 1 kaşık elma sirkesini ekleyin..
4. Patates dilimlerini tavaya dikkatlice yerleştirin ve her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
5. Kızarmış patatesleri bir kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve fazla yağını alın.
6. Sıcak servis yapın.

Editör: Haber Merkezi