Pastanelerden alınan tuzlu kurabiyeler hepimizin favorisi, peki ya bu lezzeti evde yakalamak mümkün mü? İşte, pastane kalitesinde tuzlu kurabiye yapmanın tüm sırları bu tarifte gizli!

Lezzetli bir tuzlu kurabiye her çay saatinin vazgeçilmezidir. Bu özel tarif, pastanelerdeki gibi kıyır kıyır kurabiyeler yapmanızı sağlayacak ve uzun süre taze kalmasını garantileyecek.

Çıtır çıtır bir tuzlu kurabiye yapmak için pastanelerin sırlarını öğrenmeye ne dersiniz? Bu tarif, pastane lezzetinde kurabiyeler yapmanıza olanak tanıyacak ve çay saatlerinizde fark yaratacak.

MALZEMELER

3 – 4 su bardağı un
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

1 adet yumurta beyazı
50 gram çörek otu

TARİF

Damak çatlatan kurabiyeler: Her evde olan dört malzemeyle Saray Helvası tadında Kurabiye tarifi Damak çatlatan kurabiyeler: Her evde olan dört malzemeyle Saray Helvası tadında Kurabiye tarifi

Oda sıcaklığındaki 250 gram tereyağını bir kabın içerisine alın. Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ve 2 adet yumurta ilave ederek elinizle karıştırın.
Bu karışımın içerisine 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 tatlı kaşığı toz şeker ve 1 paket kabartma tozu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Ardından 3 su bardağı kadar unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve ince bir rulo olacak şekilde uzatın. Bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesin.
Üzerine yumurta beyazı ve çörek otu serperek fırın tepsisine dizin.
180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar 10-12 dakika kadar pişirin ve fırından alıp soğumaya bırakın.

Pastane kalitesinde tuzlu kurabiyeler yapmak artık hayal değil. Bu tarif ile pastanelerden alınmış gibi lezzetli ve kıyır kıyır kurabiyeler yapabilirsiniz. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi