Güllaç şöbiyet, tatlı severlerin yeni favorisi olmaya aday. Bu kolay tarif ile evde lezzetli bir tatlı deneyimi yaşayın ve sevdiklerinizi şaşırtın.

Güllaç yapraklarının eşsiz lezzeti ile hazırlanan şöbiyet, tatlı sofralarınızın gözdesi olacak. İşte adım adım kolay güllaç şöbiyet tarifi...

Evde yapılan irmik helvası gibi, güllaç şöbiyet de hazırlaması sandığınızdan çok daha kolay ve lezzetli. Bu tarif ile tatlı anlarınıza eşlik edecek bir lezzet yaratın.

GÜLLAÇ ŞÖBİYET MALZEMELERİ

6 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı vanilya
1/4 su bardağı sıvı yağ
1/4 su bardağı Antep fıstığı
 
YAPILIŞI

Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kadar daha kaynatın. Vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.

Krema için irmik, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp karıştırın. Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

Güllaç yapraklarını ikiye kesin. Her bir yaprağı tepsinin içinde kaynar sütle ıslatın. Islattıktan sonra sıvı yağ serpiştirin ve kenarlarından katlayın.

Orta kısmına muhallebiden koyun ve muska şeklinde sarın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika kızartın ve sıcak sıcak servis edin.

Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi Bu Kurabiye asla bayatlamıyor! Bir ay taze kalan Nişastalı Kurabiye tarifi

GÜLLAÇ ŞÖBİYET PÜF NOKTALARI:

Güllaç yapraklarını ıslatırken dikkatli olun, fazla ıslatırsanız dağılabilir.

Muhallebiyi çok koyu kıvamlı yaparsanız, güllaç şöbiyetleriniz fırında kuruyabilir.

Güllaç şöbiyetlerinizi fırına vermeden önce üzerini kürdanla bir kaç yerinden delin, böylece içinin iyice pişmesini sağlayabilirsiniz.

Güllaç şöbiyet tarifi, özel günleriniz ve tatlı sofralarınız için mükemmel bir seçenek sunuyor. Basit malzemelerle hazırlanan bu lezzetli tatlı, hem gözleri hem de damakları memnun edecek. Tarifi deneyin, tatlı yemeklerinize yeni bir soluk getirin ve lezzet dolu anların tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi