Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

Evde dondurma yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Kakaolu dondurma tarifi ile hem çocuklarınız hem de misafirleriniz için enfes bir lezzet hazırlayabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, yazın sıcak günlerinde serinlemenin en tatlı yolunu keşfedeceksiniz.

Lezzetiyle mest eden ev yapımı kakaolu dondurma tarifi ile karşınızdayız. Sadece birkaç malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu tarif, pratik yapımı ve muhteşem tadı ile favoriniz olacak. Evde dondurma yapmanın keyfini çıkarın ve serinleyin.

Sıcak yaz günlerinde serinlemenin en tatlı yolu, ev yapımı kakaolu dondurma. Kolay ve pratik bu tarifle, lezzetli bir dondurma hazırlayabilir, sevdiklerinizle keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Adım adım kakaolu dondurma tarifimizi keşfedin ve denemeye başlayın.

MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı kakao
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı krema
1 paket vanilya

KAKAOLU DONDURMA TARİFİ

Süt, şeker, vanilya, nişasta ve kakaoyu bir kapta karıştırın. Ardından kremayı tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Kakao karışımını ilave edip koyulaşıncaya dek karıştırarak pişirmeye devam edin. Karışımı çelik bir kap içine aktarın ve buzdolabında 3-4 saat soğumaya bırakın.

Kabı derin dondurucuya yerleştirin ve dondurma kıvamına gelinceye kadar her 30 dakikada bir çıkartarak çatal ile 2-3 dakika karıştırın. Dondurmayı kapaklı bir kaba aktararak birkaç saat soğuttun. Bu sayede kıvamı bozulmayacaktır. Kakaolu dondurmayı tek başına tüketmek istemiyorsanız, yanına çok yakışan irmik helvası veya ekmek kadayıfı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kakaolu dondurma tarifi ile evde serinlemenin en tatlı yolunu keşfedin. Kolay ve pratik yapımı sayesinde kısa sürede hazırlayabileceğiniz bu lezzet, yaz aylarının vazgeçilmezi olacak. Tarifimizi deneyin ve sevdiklerinizle paylaşarak bu enfes dondurmanın tadını çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi