Halk TV'deki canlı yayında gazeteci Murat Ağırel, Özel'e yönelttiği 'Özgür Bey genel başkanlığa aday mısınız?' karşılık Özel'in 'Evet, ben genel başkanlığa adayım Murat Bey' dediğini açıkladı.

Bu açıklama, CHP'deki genel başkanlık yarışını yeni bir boyuta taşıdı.

“Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız” “Sakarya için en doğru adımları kararlılıkla atacağız”

Ağırel, Özel ile yaptığı konuşmayı paylaşarak, Özel'in fedakarlık ve sorumluluk vurgusu yaptığını ifade etti. Özel'in genel başkanlık için aday olacağını belirtmesinin yanı sıra, "İnatçı ve ihtiras sahibi değilim, önce bunu söyleyeyim ben. Üye delege ülke şartlar yürü derse yürürüm, dur derse dururum" dediğini aktardı.

CHP'deki genel başkanlık yarışı ve değişim süreci, Özel'in bu açıklamasıyla yeni bir aşamaya girdi. Özgür Özel'in genel başkanlık adaylığını açıklaması, partideki hareketliliğin ve değişim mesajlarının önümüzdeki günlerdeki siyasi gündemin şekillenmesinde önemli bir rol oynayacak gibi görünüyor.

Murat Ağırel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Özel ile görüştüm
“Aday mısınız?” diye sordum, “Adayım, hazırım” diye konuştu.

Verdiği yanıtı aynen aktarıyorum:

“Genel başkanlıksa Genel başkanlık. Fedakarlıksa fedakarlık. İhtiras değil her şartta kazanmaya özlem. Kaybeden takımda santrafor olacağıma şampiyon takımda her mevkiye talibim.

Gerekirse sorumluluk, gerekirse fedakarlık. Ben de varım. İnançla kararlılıkla buradayım. Çaresiz seçeneksiz umutsuz değiliz. Ama inatçı bir ihtiras sahibi de değilim. Üye delege ülke şartlar yürü derse yürürüm. Dur derse dururum.
Aday mıyım, adayım, hazır mıyım hazırım. Hem sorumluluk almaya hem fedakarlık yapmaya hazırım.”