Osmancık Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zeki Karaman, OSMİAD Başkanı Fatih Ergün, iş insanları ve esnaflar katıldı.

OSMİAD Başkanı Fatih Ergün açılış konuşmasında ülkedeki ekonomik gelişmelerle ilgili ilçedeki iş insanlarını bilgilendirmek amacıyla konferans düzenlediklerini belirterek “Yeni teşvik sistemleri, vergi sistemindeki değişiklikler, İŞKUR iş başı eğitim programlarıyla ilgili sunumlarımız olacak. Sizler için çok faydalı olacağını düşünüyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Zeki Karaman da konferansın düzenlenmesinden dolayı OSMİAD’a teşekkür etti.

Konferansta Kaymakam Akpay ve Başkan Gelgör de katılımcılara yönelik birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından sunumlara geçildi. İŞKUR İl Müdürlüğünce, 8 Nisan 2022 tarihli ve 31803 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği” çerçevesinde İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

İŞKUR’un bilgilendirme sunumunun ardından Teşvik Uzmanları Emre Yılmaz ve Deniz Kalkan tarafından teşvik sistemleri ve yeni teşvik olanakları hakkında katılımcılara bilgi verildi. Yeminli Mali Müşavirler Emre Göktürk ve Turgut Kenar da vergi sistemleri hakkında sunumlarını gerçekleştirdiler.

(Selma Çetindere)