Amasya Orman Bölge Müdürlüğü orman varlığını çoğaltmak yaşlı orman sahalarını gençleştirerek ve daha verimli hale getirmek için Silvikültürün teknik inceliklerini ve tecrübelerini yeni göreve başlayan meslektaşları ile paylaşarak sahada uygulamalı eğitimler gerçekleştirdi. 

Bu kapsamda; Osmancık Orman işletme Müdürlüğü Koyunbaba Orman işletme şefliği 101 nolu bölme 29,3 ha sahada Karaçam tohumlama kesimi yapılarak toprak işleme çalışmaları devam ediyor.

Osmancık Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeleri seçildi Osmancık Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen üyeleri seçildi

Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin Şenlikoğlu, Silvikültür Şube Müdürü Abdulkadir Ortataş İşletme Müdürü Oğuzhan Aytaç tarafından uygulama sahasında yürütülen çalışmalarla ilgili incelemeler gerçekleştirildi.

İşletme Şeflerinin de katıldığı arazi programında silvikültür uygulamalara yönelik bilgiler verilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Ormanların sürekliliğini sağlamak ve gelecek kuşakların yararlanabileceği çok fonksiyonel ormanlar kurmak için, orman sahalarının, ağaçların ihtiyaçlarına, biyolojik özelliklerine, mevsim ve yetişme şartlarına göre, bakımları yapılarak, ormanlar gençleştirmeye ve güzelleştirmeye devam ediliyor.