30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama programı Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Osmancık Askerlik Şubesi Başkanvekili Asteğmen Ali Haydar Aydın, yaptığı konuşmada; “Bugün, mazisi insanlık tarihi ile başlayan necip Türk milletinin ve kahraman Türk ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan, 30 Ağustos 1922'de kazandığımız ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesinin’ 101'inci yılını kutlamanın haklı gururu ve heyecanını yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkması ile Anadolu Halkı Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış, büyük yokluk ve fedakarlıklara katlanarak yurdun her köşesindeki çetelere, hainlere, istilacı düşman ordusuna üst üste darbeler vurmuştur” dedi.

Büyük taarruzun “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile gerçekleştirildiği anımsatan Aydın, “Bu büyük zafer Türk'ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır” ifadelerini kullandı.

Osmancık Kaymakam Vekili Taha Soydaş’ın kaymakamlık makamında tebrikleri kabulüyle devam eden programın ardından ilçe Şehitliği ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okundu, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

Törene Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Cumhuriyet Savcısı Muhammed Nimetullah Özer, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Dilbaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Yücel Başar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Osmancık’ta "Orman Benim" Günü etkinliği düzenlendi Osmancık’ta "Orman Benim" Günü etkinliği düzenlendi